Понякога, когато се опитвате да инсталирате Internet Explorer възникват грешки. Това се случва по различни причини, така че нека разгледаме най-често срещаните, а след това ще се опитаме да разберем защо Internet Explorer 11 не е инсталиран и как да се справим с него.

Причини за грешки при инсталирането на Internet Explorer 11 и как да ги решите

 1. Операционната система Windows не отговаря на минималните изисквания
 2. За да инсталирате успешно уеб браузъра Internet Explorer 11, уверете се, че вашата операционна система отговаря на минималните изисквания за инсталиране на този продукт. IE 11 ще бъде инсталиран на Windows (x32 или x64) със Service Pack 1 или с пакет за актуализиране на по-нови версии или Windows Server 2008 R2 със същия сервизен пакет.

  Грешка при инсталирането. операционна система

  Заслужава да се отбележи, че в Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2012 R2 уеб браузърът IE 11 е интегриран в системата, т.е. не е необходимо да се инсталира, тъй като вече е инсталиран

 3. Използва се погрешна версия на инсталатора
 4. В зависимост от размера на операционната система (x32 или x64), трябва да използвате същата версия на инсталатора на Internet Explorer 11. Това означава, че ако имате 32-битова операционна система, трябва да инсталирате 32-битова версия на инсталатора на браузъра.

 5. Не са инсталирани всички необходими актуализации
 6. Инсталирането на IE 11 също изисква допълнителни актуализации за Windows. В тази ситуация системата ще ви предупреди за това и, ако има интернет мрежа, автоматично ще инсталира необходимите компоненти.
  Грешка при инсталирането. актуализиране

 7. Действието на антивирусната програма
 8. Понякога се случва, че програмите за антивирус и антиспайуер, инсталирани на компютъра на потребителя, не позволяват стартирането на инсталатора на браузъра. В този случай трябва да изключите антивируса и да опитате повторно инсталирането на Internet Explorer 11. И след успешното му завършване, архивирайте защитния софтуер.

 9. Старата версия на продукта не е изтрита
 10. Ако при инсталирането на IE 11 възникна грешка с кода 9С59, трябва да се уверите, че предишните версии на уеб браузъра са напълно изтрити от компютъра. Можете да направите това с помощта на контролния панел.

 11. Хибридна видеокарта
 12. Инсталирането на продукта на Internet Explorer 11 може да не завърши, ако в компютъра на потребителя е инсталирана хибридна видеокарта. В тази ситуация първо трябва да изтеглите от интернет и да инсталирате драйвери за правилната работа на видео картата и едва след това да продължите с преинсталацията на уеб браузъра IE 11

Горните са най-популярните причини, поради които не може да се инсталира Internet Explorer 11. Също така причината за неуспешната инсталация може да е наличието на вируси или друг злонамерен софтуер на вашия компютър.