VKontakte е популярна социална мрежа, една от целите на която е видео хостинг. Всеки потребител на тази социална мрежа може да качва свои собствени видеоклипове, които впоследствие ще бъдат достъпни за разглеждане на всички потребители или ограничен списък. За съжаление по подразбиране не можете да изтеглите видео от тази социална мрежа, но с помощта на специални инструменти този проблем лесно се решава.

VkOpt - популярно безплатно разширение на браузъра за Vkontakte, поддържано от всички съвременни уеб браузъри. Това решение има огромна функционалност, значително разширява възможностите на социалната мрежа, включително и ви позволява да изтеглите видео от Contact.

Как да изтегля видео от VC на компютър?

1. Ако все още нямате инсталирана добавката VkOpt, инсталирайте го за браузърите, на които ще бъде изтеглено видеото.

2. Влезте във вашата Vkontakte страница в браузъра си и отворете раздела с видеоклипове. Точно под видеото ще видите появата на нов бутон "Действия" , върху който ще се покаже допълнително меню, където ще бъдете помолени да изберете качеството на качения видеоклип. За ваше удобство, близо до всеки елемент, програмата показва окончателния размер на видеоклипа.

Как да изтеглите видео от VK в VkOpt

3. За да изтеглите видео от Vkontakte, изберете желаното видео качество с бутона на мишката, след което браузърът веднага ще започне да се изтегля. По подразбиране браузърът запазва всички файлове за изтегляне в папката за стандартни файлове за изтегляне .

Как да изтеглите видео от VK в VkOpt

Всички видеоклипове Vkontakte се записват на компютъра във формат Mp4, което означава, че можете да възпроизвеждате видеоклипа във всеки мултимедиен плейър, включително стандартния Windows Media Player.

Помощната програма VkOpt е не само ефективен инструмент за качване на видео клипове от VC, но и отлично решение за разширяване на възможностите на тази социална мрежа: незабавно почистване на стената и лични съобщения, изтегляне на музика, използване на допълнителни емотикони, прилагане на теми и много други.