В Microsoft Word има голям набор от инструменти за рисуване. Да, те не отговарят на нуждите на специалистите, защото за тях има специализиран софтуер. Но за нуждите на обикновения потребител на текстов редактор това ще бъде достатъчно.

На първо място, всички тези инструменти са предназначени да нарисуват различни форми и да променят външния си вид. Директно в тази статия ще говорим за това как да нарисуваме кръг в Словото.

Урокът: Как да нарисуваме линия в Word

Разширяването на менюто на бутона "Форми" , с което можете да добавите обект към документа на Word, няма да видите кръг там, поне обикновено. Но не се отчайвайте, колкото и странно да звучи, няма да имаме нужда от това.

Урокът: Как да нарисувате стрела в Word

1. Кликнете върху бутона "Форми" (в раздела "Вмъкване" , в групата "Илюстрации" ), изберете секцията "Основни форми" .

овален избор в слово

2. Задръжте натиснат клавиша "SHIFT" на клавиатурата и начертайте кръг с необходимия размер, като използвате левия бутон на мишката. Освободете първо бутона на мишката и след това клавиша на клавиатурата.

нарисуван кръг в слово

3. Променете външния вид на изтегления кръг, ако е необходимо, позовавайки се на нашите инструкции.

готов кръг в слово

Урокът: Как да нарисувате в една дума

Както виждате, въпреки факта, че в стандартния набор от програмни данни на MS Word няма кръг, не е трудно да се направи това. В допълнение, възможностите на тази програма ви позволяват да промените готови чертежи и снимки.

Урокът: Как да промените изображение в Word