IOS


Геолокацията е специална функция на iPhone, която ви позволява да проследявате местоположението на потребителя. Тази опция е просто необходима, например за инструменти като карти, социални мрежи и др. Ако телефонът не може да получи тази информация, възможно е гео-позицията да е деактивирана.

Активираме геолокацията на iPhone

Има два начина да се разреши откриването на местоположението на iPhone: чрез настройките на телефона и директно чрез самото приложение, което изисква тази функция да работи правилно. Помислете по-подробно за двата начина.

Метод 1: Настройки на iPhone

 1. Отворете настройките на телефона и отидете в раздела "Поверителност" .
 2. Настройки за поверителност на IPhone

 3. След това изберете "Услуги за геолокация" .
 4. Услуги за геолокация в iPhone

 5. Активирайте параметъра "Услуги за геолокация" . По-долу ще видите списък с програми, за които можете да персонализирате работата на този инструмент. Изберете желания.
 6. Активирайте услугите за геолокация в iPhone

 7. Като правило в настройките на избраната програма има три елемента:
  • Никога. Тази опция напълно предотвратява достъпа до потребителските геоданни.
  • Когато използвате програмата. Заявката за географско местоположение ще бъде подадена само при работа с приложението.
  • Винаги. Приложението ще има достъп във фонов режим, т.е. в минимизирано състояние. Този вид определяне на местоположението на потребителя се счита за най-енергоемки, но понякога е необходимо за инструменти като навигатор.
 8. Създаване на геолокация за iPhone приложения

 9. Маркирайте необходимия параметър. От този момент нататък промяната се приема, което означава, че можете да затворите прозореца с настройки.

Метод 2: Приложение

След инсталирането на приложението от App Store, за неговото правилно функциониране е необходимо да се определи местоположението на потребителя, като по правило се показва заявка за достъп до гео-местоположение.

 1. Изпълнете първото изпълнение на програмата.
 2. Когато заявявате достъп до местоположението си, изберете бутона "Разрешаване" .
 3. Разрешаване на достъп до приложения за географски данни на iPhone

 4. Ако по някаква причина откажете да предоставите достъп до тази настройка, можете да я активирате по-късно чрез настройките на телефона (вижте първия метод).

И въпреки че функцията за геолокация влияе неблагоприятно върху живота на батерията на iPhone, без този инструмент е трудно да си представим работата на много програми. За щастие, можете сами да решите в коя от тях ще функционира и в какво няма.