Модерните сайтове се създават с помощта на различни елементи, които ги правят интерактивни, интуитивни, удобни и красиви. Ако преди няколко години уеб страниците са предимно текстове и изображения, сега почти на всеки сайт можете да намерите различни анимации, бутони, мултимедийни плейъри и други елементи. Заради това, че можете да видите всичко в браузъра си, модулите отговарят - малки, но много важни програми, написани на езици за програмиране. По-специално, това са елементи в JavaScript и Java. Въпреки приликата на имена, това са различни езици и те са отговорни за различните детайли на страницата.

Понякога потребителите могат да срещнат някои проблеми с работата с JavaScript или Java. От тази статия ще научите как да активирате JavaScript и да инсталирате Java поддръжка в Yandex.Browser.

Активиране на JavaScript

JavaScript е отговорен за показването на скриптове на страницата, които могат да носят важна и вторична функция. По подразбиране поддръжката на JS е активирана във всеки браузър, но може да бъде изключена поради различни причини: случайно от самия потребител, в резултат на катастрофи или поради вируси.

За да активирате JavaScript в Yandex.Browser, направете следното:

  1. Отворете менюто > Настройки .
  2. Настройките на Yandex.Browser-3

  3. В долната част на страницата изберете Показване на разширените настройки .
  4. Допълнителни настройки в Yandex.Browser

  5. В секцията "Защита на личните данни" кликнете върху бутона "Конфигуриране на съдържанието" .
  6. Настройките за съдържание в Yandex.Browser

  7. Превъртете списъка с опции и намерете блок "JavaScript", където трябва да активирате опцията "Позволи JavaScript на всички сайтове (препоръчително)" .
  8. Активирайте JavaScript в Yandex.Browser

  9. Кликнете върху "Готово" и рестартирайте браузъра.

Можете също така да изберете "Управление на изключенията" вместо "Разрешаване на JavaScript на всички сайтове" и да зададете черен списък или бял списък, в който JavaScript няма или няма да бъде стартиран.

Инсталирайте Java

За да може браузърът да поддържа работата на Java, той трябва първо да бъде инсталиран на вашия компютър. За да направите това, кликнете върху връзката по-долу и изтеглете Java инсталатора от официалния сайт за програмисти.

Изтеглете Java от официалния сайт ,

В отворената връзка кликнете върху червения бутон "Изтегляне на Java безплатно" .

Изтегляне на Java в Yandex.Browser

Инсталирането на програмата е възможно най-просто и е равносилно на факта, че трябва да изберете местоположението на инсталацията и да изчакате известно време, докато инсталирате софтуера.

Ако вече сте инсталирали Java, проверете дали приставката е активирана в браузъра. За целта въведете browser://plugins/ в адресната лента на браузъра и натиснете Enter . В списъка с приставки, потърсете Java (TM) и кликнете върху бутона "Активиране" . Моля, обърнете внимание, че в браузъра може да няма такъв елемент.

След като сте активирали Java или JavaScript, рестартирайте браузъра и проверете как работи правилната страница с активираните модули. Не препоръчваме да ги деактивирате ръчно, тъй като много сайтове няма да се показват правилно.