Много малко потребители на компютри знаят за такава интересна и полезна скрита функция на Windows 7, като "God Mode" ( "GodMode" ). Нека разберем какво представлява и как може да бъде активирана.

Изпълнявайки "Божия режим"

"GodMode" е функция на Windows 7, която осигурява достъп до повечето системни настройки от един прозорец, откъдето потребителят може да управлява различни опции и процеси на компютъра. Всъщност това е един вид аналог на "контролния панел" , но само тук всички елементи се събират на едно място и не е нужно да се скитате в джунглата на настройките, за да намерите желаната функция.

Трябва да се отбележи, че "God Mode" се отнася до скрити функции, т.е. не намирате бутон или елемент в интерфейса на Windows, когато кликнете върху кой преход ще бъде направен. Ще трябва да създам папката, чрез която ще бъде направена входната информация, и след това да я въведете. Ето защо цялата процедура за стартиране на инструмента може да бъде разделена на две фази: създаване на директория и влизане в нея.

Стъпка 1: Създайте папка

Първо, създайте папка на "Desktop" . По принцип може да се създава във всяка друга директория на компютъра, но за по-бърз и по-удобен достъп се препоръчва да го направите точно там, където е казано по-горе.

 1. Отидете на компютъра "Desktop" . Кликнете с десния бутон на мишката върху всяко празно място на екрана. В контекстното меню, което се отваря, изберете "Създаване" . В допълнителното меню кликнете върху думата "Папка" .
 2. Отидете, за да създадете папка на работния плот чрез контекстното меню в Windows 7

 3. Появява се каталог, който искате да наименувате.
 4. Създадена папка на работния плот в Windows 7

 5. Въведете следния израз в полето за име:

  GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

  Кликнете върху Enter .

 6. Преименуване на папка на работния плот в Windows 7

 7. Както можете да видите, на "Desktop" имаше уникална икона, наречена "GodMode" . Тя служи, за да отиде в "Божия режим" .

Goddemode команда за преход към God режим е създаден на работния плот в Windows 7

Стъпка 2: Влезте в папката

Сега трябва да влезете в създадената папка.

 1. Кликнете върху иконата "GodMode" на "Desktop" с левия бутон на мишката два пъти.
 2. Отидете в режим "Бог", като кликнете върху командата GodMode на работния плот в Windows 7

 3. Отваря прозорец, в който списък от различни параметри и инструменти на системата е разделен на категории. Тези клавишни комбинации служат за достъп до функциите, чието име има. Поздравления, входът в "God Mode" бе успешно завършен и сега не е нужно да минавате през многобройните прозорци на "контролния панел" в търсене на желаните настройки или инструменти.

Прозорец с мода на Windows в Windows 7

Както можете да видите, въпреки че в Windows 7 няма елемент по подразбиране за стартиране на "God Mode" , но създаването на икона за превключване към него е доста лесно. След това винаги можете да отидете на "GodMode" , като кликнете върху него. Ще бъде възможно да се настроят и променят настройките на различните функции и параметри на системата, като се премине към тях от един прозорец, без да се харчи допълнително време за търсене на подходящия инструмент.