В живота е възможно да сте забравили името, фамилията и други данни на стар приятел. В края на краищата, човешката памет не е твърд диск на компютър, с течение на времето много се изтрива от само себе си. И всичко останало от миналото е снимка на човек. Възможно ли е да се намери потребител на социалната мрежа Odnoklassniki само в една снимка?

Търсим човек за снимка в Odnoklassniki

Теоретично е възможно да намерите страницата на човек в социална мрежа само с една снимка, но на практика това в никакъв случай не е така. За съжаление търсенето на потребителя в снимката на самия ресурс Odnoklassniki не се предоставя от разработчиците. Следователно, ще трябва да използвате услугите на специализирани сайтове за хостинг на снимки в Интернет или услугите на търсачките.

Метод 1: Търсене в Yandex

Първо, използвайте търсачката. Като пример ще се опитаме да използваме вътрешния ресурс Yandex. Този процес не трябва да създава трудности.

Отидете в Yandex

 1. Попадаме на страницата на търсачката, намираме бутона "Снимки" , на който натискаме.
 2. Отидете на Снимки в Yandex

 3. В секцията "Yandex Pictures" кликнете с левия бутон върху иконата под формата на камера, която се намира отдясно на полето за въвеждане.
 4. Yandex Pictures

 5. В показания раздел кликнете върху бутона "Избор на файл" .
 6. Изберете файл в изображения в Yandex

 7. В отворения Explorer намерете желаната снимка на търсеното лице и кликнете върху "Open" .
 8. Отваряне на файл в Explorer

 9. Ние гледаме на резултатите от търсенето. Те са доста задоволителни. Качени снимки, намерени в огромните пространства на интернет.
 10. Снимки, намиращи се в Yandex Pictures

 11. По някаква причина обаче в списъка на сайтовете, където се появява тази снимка на човек, няма "Odnoklassniki". Но има и други ресурси. И ако желаете и използвате логически подход, е напълно възможно да намерите стар приятел и да установите контакт с него.

Сайтове, на които има картина в Yandex

Метод 2: FindFace

Нека се опитаме да намерим човек с снимка на специализиран интернет ресурс. Има много такива сайтове и можете да експериментирате с помощта на различни от тях. За пример, приложете услугата FindFace. Тази търсачка се плаща, но не е необходимо да плащате за първите 30 опита за търсене.

Отидете на FindFace

 1. Отиваме в сайта, минаваме през кратка регистрация, стигаме до страницата за качване на снимки. Кликнете върху връзката "изтегляне" .
 2. Качете снимка за Намиране на лице

 3. В отворения Explorer откриваме снимка с търсения човек, изберете го и изберете бутона "Отвори" .
 4. Отворете снимката в Explorer

 5. Процесът на търсене на подобни изображения в интернет започва автоматично. След края на изследването ние разглеждаме резултатите. Правилният човек се намира, макар и отново в друга социална мрежа. Но сега знаем името му и други данни и можем да го намерим в Odnoklassniki.

Намиране на резултатите от FindFace
Както сме установили заедно, е възможно да открием потребител на Odnoklassniki с една снимка, но вероятността за успех не е абсолютна. Надяваме се, разработчиците на любимата ви социална мрежа ще пуснат някога вътрешна услуга за търсене на снимки. Това би било много удобно.

Вижте също: Търсете човек, без да се регистрирате в Odnoklassniki