В социалните мрежи ние изпращаме взаимно съобщения и понякога прикачваме различно съдържание към тях, изображения, снимки, видеоклипове. Видеоклипът, изпратен от приятел, може да бъде прегледан на страницата ви на сайта за ресурси или в мобилните приложения за Android и iOS. Възможно ли е да запазите този видеофайл на твърд диск на компютър или на карта с памет на мобилно устройство? И да разглеждате офлайн по всяко време?

Записваме видео от съобщения в Odnoklassniki

За съжаление разработчиците на социалната мрежа Odnoklassniki не предвиждаха възможността за запазване на видеосъдържание от потребителски съобщения в паметта на устройства или компютри. В момента подобни действия са невъзможни както на уебсайта, така и в мобилните приложения на ресурса. По тази причина в тази ситуация могат да помогнат само специализирани разширения на браузъри или инсталиране на софтуер от трети страни.

Метод 1: Разширения на браузъра

Всъщност за всеки интернет браузър има добавки, които ви позволяват да изтегляте видеоклипове от всеки ресурс, включително от уебсайта Odnoklassniki. Помислете за пример инсталирането на такъв допълнителен софтуер в Google хром ,

 1. Отворете браузъра в горния десен ъгъл на прозореца, кликнете върху бутона "Конфигуриране и управление на Google Chrome" , от падащото меню, задръжте курсора на мишката върху реда "Допълнителни инструменти" , изберете елемента "Разширения" в секцията, която се показва.
 2. Отворете разширенията в Google Chrome

 3. На страницата с разширения в горния ляв ъгъл намираме бутон с три хоризонтални ленти, наречени "Главно меню" .
 4. Отворете главното меню в Google Chrome

 5. След това отидете в онлайн магазина Google Chrome, като кликнете върху съответния ред.
 6. Влезте в онлайн магазина в Google Chrome

 7. В полето за търсене на типа онлайн магазин: "професионален видеоизтеглител".
 8. Разширения за търсене в онлайн магазина в Google Chrome

 9. В резултатите от търсенето изберете желаното от вас разширение и кликнете върху иконата "Инсталиране" .
 10. Инсталирайте разширението в Google Chrome

 11. В показания малък прозорец потвърждаваме решението си да инсталираме това разширение в браузъра си.
 12. Потвърждавайки инсталирането на разширението в Google Chrome

 13. След като инсталацията приключи, се появява информационен прозорец, в който се изисква да кликнете върху иконата на разширението в лентата с инструменти на браузъра. Ние го правим.
 14. Разширението е инсталирано в Google Chrome

 15. Нека се опитаме да добавим в бизнеса. Отворете сайта Odnoklassniki, получете разрешение, натиснете бутона "Съобщения" .
 16. Влезте в страницата със съобщения в сайта Odnoklassniki

 17. На страницата на разговора ви изберете разговора с потребителя, който е изпратил видеоклипа в съобщението, и започнете да го възпроизвеждате.
 18. Прегледайте видеоклипа на уебсайта на Odnoklassniki

 19. В тавата на браузъра кликнете върху иконата на разширението и започнете да зареждате видеофайла, като кликнете върху стрелката.
 20. Запазване на видео в Google Chrome

 21. В раздела "Изтегляния" на браузъра наблюдаваме изтегления видеоклип. Задачата е успешно решена. Видеото може да се гледа без интернет.

Изтеглени файлове в Google Chrome

Метод 2: Софтуер за изтегляне на видеоклипове

Различните разработчици на софтуер предлагат десетки приложения за изтегляне на видеоклипове от интернет. След като инсталирате някоя от тези помощни програми на компютъра си, можете просто да запишете необходимите видеоклипове от папките Odnoklassniki на вашия твърд диск и да ги прегледате във всеки удобен момент офлайн. Можете да се запознаете с прегледа на тези програми, да прецените техните предимства и недостатъци, да изберете този, от който се нуждаете, в друга статия на нашия уебсайт, като кликнете върху връзката по-долу.

Повече подробности: Популярни програми за изтегляне на видеоклипове от всички сайтове

И така, както виждате, въпреки нежеланието на администрацията на Odnoklassniki, методите за съхраняване на видео файлове от съобщения в социалната мрежа към вашия компютър са на разположение и работят доста добре. Така че, ако искате, изтеглете и гледайте видеоклипове, които са интересни за вас. Имате приятен чат!

Вижте също: Споделяне на музика в "Съобщения" в Odnoklassniki