Facebook е най-популярната социална мрежа в света. Броят на потребителите е достигнал 2 милиарда души. Напоследък нараства интересът към него и жителите на бившия Съветски съюз. Много от тях вече имат опит в използването на домашни социални мрежи, като например Съучениците и VKontakte , Поради това потребителите често се интересуват дали Facebook има подобна функционалност с тях. По-специално, те биха искали да знаят кой е посетил страницата им в социалната мрежа, точно както се прилага в Odnoklassniki. Как това може да бъде направено във Facebook и ще бъде разгледано в статията.

Преглеждайте гостите си във Facebook страница

По подразбиране Facebook няма функция за сърфиране за страницата си. Това не означава, че тази мрежа е по-технически изостанала от други подобни ресурси. Това е просто политиката на собствениците на Facebook. Но това, което не е на разположение на потребителя директно, можете да научите по друг начин. Повече за това по-късно.

Метод 1: Списък на евентуални познати

След като отвори страницата във Facebook, потребителят може да види раздела "Можете да ги познавате" . Може да се показва като хоризонтална лента или като списък в дясната страна на страницата.
Списък на възможните приятели във Facebook
Как системата създава този списък? След като го анализирате, можете да разберете какво става там:

 • Приятели на приятели;
 • Онези, които учеха с потребителя в същите училища;
 • Колеги по време на работа.

Със сигурност можете да намерите други критерии, които обединяват потребителя с тези хора. Но след като прочетете списъка по-отблизо, можете да намерите там и тези, с които да не се установят точки на пресичане. Тази ситуация породи широкото мнение, че този списък включва не само общи познати, но и тези, които наскоро са посетили страницата. Затова системата заключава, че те може да са запознати с потребителя и да го информират за това.

Невъзможно е да се прецени доколко е ефективен този метод с абсолютна сигурност. Освен това, ако някой от приятел посети страницата, те няма да бъдат показани в списъка с възможни познати. Но като един от най-лесните улики, за да задоволиш любопитството си, може да се има предвид.

Метод 2: Прегледайте изходния код на страницата

Липсата на възможности за оглед на гостите на страницата ви във Facebook не означава, че системата не записва подобни посещения. Но как да получите тази информация? Един от начините е да видите изходния код на страницата на вашия профил. Много потребители, които са далеч от сферата на информационните технологии, може да се уплашат от самата дума "код", но това не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. За да разберете кой е видял страницата, трябва да направите следното:

 1. Преглеждайте изходния код на страницата на потребителския си профил. За да направите това, трябва да го въведете, като кликнете върху името си, щракнете с десния бутон на мишката върху празното място, за да извикате контекстното меню и да изберете съответния елемент там.
  Превключете към преглед на кода на страницата в Facebook
  Същото действие може да се извърши с помощта на клавишната комбинация Ctrl + U.
 2. В прозореца, който се отваря, използвайте клавишната комбинация Ctrl + F, за да се обадите в прозореца за търсене и да въведете ChatFriendsList в него. Желаната фраза ще бъде намерена незабавно на страницата и маркирана с оранжев маркер.
  Потърсете блок с потребителски идентификатори в изходния код на страницата на потребителския профил в Facebook
 3. Прегледайте кода след ChatFriendsList Комбинацията от номера, подчертани в екранната снимка в жълто е уникален идентификатор за потребителите на Facebook, които са посетили страницата ви.
  Потребителски идентификатори в изходния код на страницата в Facebook В случай, че има много от тях, те ще бъдат групирани в колони, които ще бъдат ясно видими сред останалата част от кода.
 4. Изберете който и да е идентификатор и го поставете в адресната лента на браузъра на страницата с подпрофили, като го замените със собствения си.
  Отваряне на потребителския профил в Facebook чрез ID

Като изпълните горните стъпки и натиснете клавиша Enter , можете да отворите профила на потребителя, който посети страницата ви. След като сте направили такива манипулации с всички идентификатори, можете да получите списък с всички гости.

Недостатъкът на този метод е, че той е ефективен само във връзка с тези потребители, които са в списъка с приятели. Останалите посетители на страницата остават неоткрити. Освен това не е възможно този метод да се използва на мобилно устройство.

Метод 3: Използвайте вътрешно търсене

Друг начин, по който можете да опитате да опознаете вашите гости във Facebook, е да използвате функцията за търсене. За да го използвате, достатъчно е да въведете само едно писмо. В резултат системата ще покаже списък с потребители, чиито имена започват с това писмо.
Намиране на гости с писмо на Facebook
Най-важното е, че първото в списъка ще бъде хората, на които сте стигнали до страницата или които се интересуват от вашия профил. Чрез премахването на първата, можете да получите представа за вашите гости.

Естествено, този метод дава много приблизителен резултат. Освен това на свой ред е необходимо да опитате цялата азбука. Но дори и по този начин има възможност поне да задоволите вашето любопитство.

В края на прегледа бихме искали да отбележим, че разработчиците на Facebook категорично отричат ​​всяка възможност за преглеждане на списъка с гости на страницата на потребителя. Поради тази причина статията съзнателно не е взела предвид такива методи като различни приложения на капан, разширения на браузъри, които допълват интерфейса на Facebook и други подобни трикове. Като ги използва, потребителят рискува не само да не постигне желания резултат, но и да постави компютъра си в риск от заразяване с злонамерен софтуер или напълно да загуби достъп до своята страница в социалната мрежа.