Услугите за електронна търговия ви позволяват да плащате за стоки и услуги в Интернет. Те имат високо ниво на сигурност за финансови транзакции и могат да взаимодействат с традиционните банкови институции. В Runet най-популярните са Yandex Money и QIWI Wallet , Следователно, ние ще се опитаме да разберем кой е по-добре.

регистрация

Регистрацията в двете услуги се извършва чрез мобилен телефон. За да създадете портфейл Qiwi, трябва само да въведете номера и да го потвърдите чрез SMS. След това системата ще предложи да попълните друга информация за връзка (име, дата на раждане, град).

Телефонният номер, на който е регистрирано Qiwi, съответства на личния акаунт. Той се използва за оторизация във вашата сметка, прехвърляне на средства и други операции с пари.

Създаване на портфейл с портфейл QIWI

Акаунтът в системата за електронни разплащания Yandex Money се създава, ако имате пощенска кутия на ресурса с едно и също име (ако не, тогава той ще бъде автоматично зададен). По желание можете да използвате данните от профила в социалната мрежа Facebook, VK, Twitter, Mail.ru, Odnoklassniki или Google Plus.

Разрешението в Yandex Mani, за разлика от Kiwi, се извършва по имейл или вход. Уникалният идентификационен номер на профила се определя индивидуално и не може да съответства на телефонния номер.

Създаване на портфейл от Yandex Money.png

Вижте също: Как да създадете портфейл в системата Yandex.Money

Попълване на сметка

QIWI и Yandex Money balance могат да бъдат попълнени директно от официалния сайт на платежната система. За да направите това, трябва само да влезете в профила си и да изберете един от наличните методи за прехвърляне на средства.

И двете платежни системи поддържат попълването на сметката чрез банкова карта, мобилно и парично салдо (чрез терминали офлайн и банкомати). В същото време на Yandex Money, можете бързо да хвърлите пари чрез Sberbank Online.

Налични начини за попълване на сметка в Yandex Money

QIWI не работи директно със Sberbank, но ви позволява да попълвате профила си без такса чрез "Заем онлайн" . Услугата е достъпна само за лица на възраст над 18 години.

Включете се в портфейла на QIWI

Вижте също: Как да прехвърлите пари от Sberbank към QIWI

Оттегляне на средства

Най-изгодно е да се използват електронни платежни системи за заплащане на стоки и услуги в Интернет. QIWI ви позволява да теглите средства за пластична карта, друга банка, сметка на организация и индивидуален предприемач чрез система за парични преводи.

Начини за теглене на средства от Wallet на QIWI

Yandex Money предлага на своите клиенти сходни методи: към карта, към друга електронна платежна система, към банкова сметка на физическо или юридическо лице.

Налични тегления от Yandex Money

Маркирана пластмасова карта

За тези, които често извличат средства от сметка на електронна платежна система, QIWI и Yandex Money предлагат поръчка на пластмасова карта. Тя може да плаща в офлайн магазините, да използва за теглене на средства от банкомати, включително в чужбина.

Пластмасови карти от портфейла на QIWI

Ако "пластмасата" не е необходима и сметката се използва само за заплащане на стоки и услуги в мрежата, то тогава за магазини, които не работят с Kiwi или Yandex. Парите и двете електронни платежни системи предлагат безплатна виртуална пластична карта.

Пластмасови карти от Yandex Money

комисионна

Размерът на комисията ще се различава значително от избрания метод за оттегляне. За да изтеглите пари на картата QIWI, ще трябва да платите 2% и 50 допълнителни рубли (само за Русия).

Такса за теглене на средства от картата чрез QIWI

За да изтеглите средства от Yandex, на потребителя ще бъде начислена допълнителна такса от 3% и 45 рубли. Ето защо, за да извлечете пари, Kiwi се вписва повече.

При теглене на средства от картата чрез Yandex Money

Стойностите на Комисията за други операции не са много различни. В допълнение, Yandex.Money и Qiwi Wallet могат да бъдат свързани помежду си. Тогава ще бъде още по-изгодно да плащате за покупки и услуги в интернет.

Вижте също:
Трансфер на пари от QIWI Wallet до Yandex.Money
Как да презареждате QIWI Wallet чрез услугата Yandex.Money

Граници и ограничения

Максималната сума за прехвърляне на средства между различните профили зависи от текущото състояние на профила. Yandex Money предлага на клиентите анонимни имена и идентифицирани статуси. Всяка със свои собствени ограничения и ограничения.

Състояние на Wallet по Yandex Money

Kiwi Vallet работи по подобна схема. Електронната платежна система предлага на клиентите си три вида портфейли с минимален, основен и професионален статус.

Състояние на Wallet в Wallet на QIWI

За да се повиши нивото на доверие в системата, е необходимо да се провери самоличността, като се използват паспортни данни или в най-близкия офис на компанията.

Определено да се каже коя от електронните платежни системи не може да бъде по-добра. За да извлечете средства от електронна сметка, препоръчително е да изберете QIWI Wallet. Ако портфейлът е необходим за бързо плащане на покупки и други плащания онлайн, тогава е по-добре да използвате Yandex Money. Можете да зареждате и двата профила в брой (чрез терминали или банкомати) или да използвате онлайн банкиране.

Вижте също:
Научете се да използвате портфейла QIWI
Как да използвате услугата Yandex.Money