С хората от Yandex можете да търсите в своите социални мрежи приятели и колеги. Питате, какво е необичайно? Във всяка социална мрежа има търсачка с доста широки параметри. Yandex People е удобен, защото може да извърши търсене в голям брой мрежи и трябва само да въведете и конфигурирате заявката веднъж.

В днешната майсторска класа разгледайте процеса на намиране на хора в социалните мрежи с помощта на Yandex.

Отидете на услугата Yandex People на връзка или в главната страница, кликнете върху Още и Намиране на хора.

Как да намерите хора в социалните мрежи в Yandex 1

Прочетете още: Как да направите начална страница на Yandex

Преди да търсите формуляр.

1. В жълтата линия въведете името и фамилията на лицето, което търсите. Падащият списък може да съдържа името, от което се нуждаете.

2. В полетата по-долу попълнете информацията, която знаете за възрастта, местожителството, работата и обучението на лицето.

3. Накрая маркирайте социалните мрежи, в които искате да търсите. Кликнете върху бутоните на най-популярните мрежи - VKontakte, Facebook и Съученици, а в падащия списък "Още" добавете други общности, в които може да бъде профилът на човека.

Как да намерите хора в социалните мрежи в Yandex 2

Резултатите от търсенето се показват незабавно при всяка промяна във формуляра за заявки. Ако резултатите не се показват автоматично, кликнете върху жълтия бутон "Намиране".

Това е всичко! Можехме да намерим човек в много социални мрежи, като направихме само една молба! Това е много удобно и бързо. Препоръчваме ви да използвате тази услуга.