Yandex е модерна и удобна търсачка с много функции. Тя е много удобна като начална страница, тъй като осигурява достъп до новини, прогноза за времето, плакат за събития, карти на града с задръствания в момента и места за обслужване.

Задайте основната страница на Yandex в качеството на дома - това е лесно. След като прочетете тази статия, ще бъдете убедени в това.

За да може Yandex да се отвори веднага, след стартирането на браузъра, достатъчно е просто да кликнете върху "Стартиране" на главната страница на сайта.

Как да направим Yandex началната страница 1

Yandex ще ви помоли да инсталирате разширението на началната си страница в браузъра си. Инсталирането на разширения не се различава съществено от различните браузъри и въпреки това ще разгледаме процеса на инсталиране на някои популярни програми за интернет сърфиране.

Инсталиране на разширението за Google Chrome

Кликнете върху Инсталиране на разширението. След като рестартирате Google Chrome, по подразбиране ще се отвори основната страница на Yandex. В бъдеще разширението може да бъде деактивирано в настройките на браузъра.

Как да направите Yandex началната страница 2

Ако не искате да инсталирате разширението, добавете началната страница ръчно. Отворете настройките си в Google Chrome.

Как да направите Yandex началната си страница 3

Задайте точка близо до "зададените страници" в секцията "Когато отворите отворената" и кликнете върху "Добавяне".

Как да направим Yandex стартовата страница 4

Въведете адреса на главната страница на Yandex и кликнете върху "OK". Рестартирайте програмата.

Как да направим Yandex началната страница 5

Инсталиране на разширението за Mozilla Firefox

След като кликнете върху бутона "Направете стартирането", Firefox може да издаде съобщение за блокирането на разширението. Кликнете върху "Разрешаване", за да инсталирате разширението.

Как да направите Yandex началната страница 6

В следващия прозорец кликнете върху "Инсталиране". След рестартирането Yandex ще стане начална страница.

Как да направите Yandex началната страница 7

Ако на главната страница на Yandex няма бутон за начална страница, можете да я зададете ръчно. В менюто на Firefox кликнете върху Настройки.

Как да направите Yandex началната страница 8

В раздела "Основни" намерете линията "Начална страница", въведете адреса на главната страница на Yandex. Не е нужно да правиш нищо друго. Рестартирайте браузъра и ще видите, че сега Yandex започва автоматично.

Как да направите Yandex стартовата страница 9

Инсталирайте приложението за Internet Explorer

Когато зададете началната страница в Yandex Internet Explorer има една функция. Адресът на началната страница трябва да бъде въведен ръчно в настройките на браузъра, за да се избегне инсталирането на ненужни приложения. Стартирайте Internet Explorer и отидете на неговите свойства.

Как да направите Yandex началната страница 10

В раздела "Общи" в полето "Начало" ръчно въведете адреса на главната страница на Yandex и кликнете върху "OK". Рестартирайте Explorer и започнете да сърфирате в интернет с Yandex.

Как да направите началната страница на Yandex 11

Прочетете още: Как да се регистрирате в Yandex

Така че ние разгледахме процеса на инсталиране на началната страница на Yandex за различни браузъри. Освен това можете да инсталирате на компютъра си Yandex Browser да разполагате с всички необходими функции на тази услуга. Надяваме се тази информация да ви бъде полезна.