YouTube отдавна се превърна в нещо повече от обикновен хостинг на видео по целия свят. От дълго време хората са се научили да печелят от нея и да учат други хора как да го правят. На него записват не само блогъри за живота си, но и само талантливи хора. Прокарайте дори филми, сериали.

За щастие има система за оценка на YouTube. Но освен пръста нагоре и надолу, има и коментари. Много добре, когато с автора на видеото можете да комуникирате почти директно, изразявайте мнението си за неговата работа. Но някой си помисли как можете да намерите всичките си коментари в YouTube?

Как да намерите Вашия коментар

Доста разумен е въпросът: "Кой трябва да търси коментара ви изобщо?". Това обаче е необходимо за много и дори по значими причини.

Най-често хората искат да намерят коментарите си, за да я премахнат. В края на краищата има такова, че в пристъп на гняв или някаква друга емоция човек се разпада и започва без специална причина да изразява своето мнение в злоупотреба. По време на това действие малко хора мислят за последствията и какъв е истинският грях, какви са последиците от коментара в Интернет. Но съвестта може да започне да играе. Ползата от YouTube е възможността да изтриете коментар. Тук такива хора просто трябва да знаят как да намерят своя коментар.

Вероятно е нужно да отговорите веднага на основния въпрос: "Възможно ли е да видите собствената си обратна връзка?". Отговорът е: "Естествено, да." Компанията Google, а именно тя притежава услугата YouTube, предоставя тази възможност. Да, и въпреки това няма да предостави, защото в продължение на много години тя е показала на всички, че тя се вслушва в исканията на потребителите. И такива искания се получават системно, тъй като сте прочели тази статия.

Метод 1: Използване на търсенето

Трябва веднага да се отбележи, че начинът, който сега ще бъде представен, е съвсем конкретен. Удобно е да ги използвате само в определени моменти, например, когато знаете точно кой видеоклип трябва да търсите коментари. И най-доброто от всичко, ако вашият коментар не е в последната позиция. Така че, ако искате да намерите коментар, грубо казано преди година, е по-добре да отидете директно на втория метод.

Предполагам, че наскоро сте оставили коментар. След това първо трябва да отидете на страницата с видеоклип, под който сте го оставили. Ако не си спомните името му, тогава е добре, можете да използвате раздела " Прегледани " . Той може да се намери в настолния панел или в самия край на сайта.

раздел гледан в YouTube

Тъй като е лесно да се досетите, в тази секция ще се показват всички преди гледани видеоклипове. Този списък няма времеви ограничения и ще покаже дори видеоклиповете, които сте гледали преди много време. За простота на търсенето, ако си спомните поне една дума от заглавието, можете да използвате низа за търсене.

историята на търсенията в YouTube

Така че, като използвате всички данни, които имате, намерете видеоклипа, коментара, под който искате да търсите и да го възпроизвеждате. След това можете да отидете по два начина. Първо, методично започвате да препрочитате всеки оттеглени отзиви, с надеждата да намерите псевдоним и съответно вашият коментар. Втората е да използвате търсенето на страницата. Най-вероятно всеки ще избере втория вариант. Следователно това ще бъде описано по-нататък.

Абсолютно във всеки браузър има функция, наречена "Търсене на страницата" или по подобен начин. Той често се нарича с помощта на горещи клавиши "Ctrl" + "F" .

търсене в сайта в yutube

Тя работи като обикновена търсачка в интернет - въвеждате заявка, която напълно съвпада с информацията в сайта, а вие я подчертавате в случай на съвпадение. Тъй като е лесно да се отгатне, трябва да въведете своя псевдоним, така че да е подчертан сред многото псевдоними.

резултата от търсенето в YouTube

Но, разбира се, този метод няма да бъде много продуктивен в случай, че вашият коментар е някъде далеч под, защото има неприятно настроен бутон "Покажи повече" , който скрива по-рано коментарите.

За да намерите отзивите си, може да се наложи да кликнете върху тях за дълго време. Именно поради тази причина има и втори начин, който е много по-прост и не ни принуждава да прибягваме до такива трикове. Все пак трябва да се повтори, че този метод ще работи добре, ако сте оставили коментара си сравнително наскоро, и местоположението му нямаше време да се премести твърде надолу.

Метод 2: Раздел Коментари

Но вторият начин не включва такива абсурдни манипулации с инструментите на браузърите и най-хубавия човек, разбира се, а не без късмет. Тук всичко е съвсем просто и технически.

  1. Преди всичко трябва да влезете в профила си, в който преди това сте оставили коментар, който търсите, в секцията "Гледани" . Как да направите това, което вече знаете, но за тези, които пропуснаха първия метод, си струва да се повтаря. Необходимо е да кликнете върху бутона с едно и също име в настолния или в долната част на сайта.
  2. Раздел гледан в YouTube

  3. В този раздел трябва да преминете от раздела "История на сърфирането" в раздела "Коментари" .
  4. коментари в YouTube

  5. Сега, от целия списък, намерете този, който ви интересува и извършете необходимите манипулации с него. изображението показва само един преглед, тъй като това е тестова сметка, но можете да получите този брой на сто.
  6. коментарите в YouTube

Съвет: След като сте намерили коментара, можете да кликнете върху връзката със същото име - в този случай ще имате възможност да прегледате мнението си или да кликнете върху името на самия видеоклип - тогава ще бъдете възпроизведени.

Също така, като кликнете върху вертикалната елипсис, можете да се обадите на падащия списък, който се състои от два елемента: "Изтриване" и "Редактиране" . По този начин можете да изтриете или модифицирате коментара си във възможно най-кратко време, без да посетите страницата с него.

действия с коментар, който може да се проведе в YouTube

Как да намерите отговора на вашия коментар

От категорията "Как да намеря коментар?" Има още един изгарящ въпрос: "Как да намеря отговора на друг потребител, за моята обратна връзка?". Разбира се, въпросът не е толкова труден, колкото предишния, но има и място.

Първо, можете да го намерите по същия начин, който е даден малко по-високо, но това не е много разумно, защото в този списък всичко ще бъде смесено. На второ място, можете да използвате системата за уведомяване, която ще бъде обсъдена в момента.

Предишната система за известяване се намира в заглавката на сайта, по-близо до дясната страна на екрана. Изглежда като икона на звънец.

броя на известията в YouTube

Като кликнете върху него, ще видите действия, свързани с профила ви по един или друг начин. И ако някой отговори на коментара ви, това събитие можете да видите точно тук. И така, всеки път, когато потребителят не провери списъка с известия, разработчиците решиха да маркират тази икона, ако нещо ново се появи в списъка.

Освен това можете да персонализирате системата за известяване в настройките на YouTube, но това вече е тема за отделна статия.