Грешка при изпращане на команда до приложение понякога се случва, когато AutoCAD стартира. Причините за неговото възникване могат да бъдат много различни - като се започне от претоварването на папката Temp и завърши с грешки в системния регистър и операционната система.

В тази статия нека се опитаме да разберем как да се отървем от тази грешка.

Как да отстраните грешка при изпращане на команда до приложение в AutoCAD

Първо отидете на C: User AppData Local Temp и изтрийте всички ненужни файлове, които запушват системата.

След това намерете файла в папката, където е инсталиран AutoCAD, който стартира програмата. Кликнете върху него PKM и отидете на свойствата. Отидете в раздела "Съвместимост" и махнете отметките в квадратчетата "Съвместимост" и "Ниво на права". Кликнете върху OK.

Грешка при изпращането на команда към приложението в AutoCAD 1

Ако това не стане, натиснете Win + R и въведете regedit в реда.

Грешка при изпращането на команда към приложението в AutoCAD 2

Отворете раздела, намиращ се на HKEY_CURRENT_USER => Софтуер => Microsoft => Windows => CurrentVersion и накрая изтрийте данните от всички подраздели. След това рестартирайте компютъра и стартирайте отново AutoCAD.

Моля, обърнете внимание! Преди да изпълните тази операция, не забравяйте да създадете точка за възстановяване на системата!

Други проблеми при работа с AutoCAD: Фатална грешка в AutoCAD и как да го решим

Грешка при изпращане на командата в приложението в AutoCAD 3

Подобен проблем може да възникне, когато програмата по подразбиране използва друга програма за отваряне на файлове с DWG файлове. Кликнете върху PCM на файла, който искате да стартирате, щракнете върху "Open with" и изберете AutoCAD като програма по подразбиране.

В заключение, заслужава да се отбележи, че подобна грешка може да възникне и при наличие на вируси на компютъра ви. Не забравяйте да проверите устройството за злонамерен софтуер с помощта на специален софтуер.

Препоръчваме ви да прочетете: Kaspersky Internet Security - верен войник в борбата срещу вирусите

Прочетете още: Как да използвате AutoCAD

Разгледахме няколко начина за отстраняване на грешка при изпращане на команда към приложение в AutoCAD. Надяваме се, че тази информация е от полза за Вас.