Днес никакъв потребител на Windows не може да направи без антивирус. В края на краищата всеки ден всички нарушители се опитват да получат достъп до лични данни или обикновени обикновени потребители. А създателите на антивирусни програми също трябва да подобряват продуктите си всеки ден, за да могат да победят абсолютно всички възможни заплахи.


Kaspersky Internet Security е една от най-добрите антивирусни програми досега . Това наистина е мощно оръжие срещу вируси! През годините Kaspersky Internet Security държи заглавието на истинската тежка категория във войната с тях. Никой друг антивирус не може да се сравнява с него в начина, по който се бори срещу всякакви заплахи. Да, днес има Безплатен антивирус , и Nod32, и AVG , и много други антивируси. Но с помощта на Kaspersky Internet Security веднъж, потребителите обикновено не искат да преминат към нещо друго. И всичко това благодарение на наистина надеждна защита, която се предоставя от съвременни технологии в борбата срещу вирусни заплахи.

Защита в реално време

Kaspersky Internet Security незабавно проверява всички файлове, програми и сайтове в интернет, които потребителят въвежда. В случай на някаква заплаха незабавно се появява съобщение за заплахата, както и начините за решаването му. Така че заразен файл може да бъде изтрит, дезинфекциран или поставен под карантина.

съобщение за заплаха в Kaspersky Internet Security

Ако потребителят влезе в сайт, който представлява заплаха и съдържа вирусни програми, Kaspersky Internet Security го информира директно в прозореца на браузъра. В този случай човек просто не може да отиде на сайта, защото програмата го блокира. Струва си да се каже, че погрешните дефиниции на сайтове като злонамерени се случват много рядко.

Резултатите от непрекъснатото наблюдение на програмите и мрежите могат да се видят, ако кликнете върху бутона "Допълнителни инструменти" в главния прозорец на програмата. Тук можете да видите в диаграмите натоварването на паметта и процесора, както и количеството информация, получена и изпратена в мрежата. Също така има общ доклад за работата на Kaspersky Internet Security - колко заплахи са неутрализирани, колко атаки и програми за мрежата са блокирани за избрания период от време.

отчети от Kaspersky Internet Security

Антифишинг защита

Интернет измамници, които създават фалшиви сайтове, за да може човек да въведе своите лични данни там, включително данни за плащане, не представляват проблем за Kaspersky Internet Security. Този антивирус отдавна е известен със своята антифишинг система, която няма да позволи на човек да отиде на фалшив сайт и да остави някъде данните си. Kaspersky Internet Security има свои собствени уникални критерии, според които програмата може да открие фишинг сайт или фишинг атака, както и базите на такива сайтове.

съобщение за фишинг уебсайт от Kaspersky Internet Security

Родителски контрол

Kaspersky Internet Security има много полезна система за защита на родителите, чиито деца използват и своя компютър. Можете да влезете в тази система от главния прозорец на програмата. Той е защитен от парола, която родителите влизат при първото стартиране на родителския контрол.

родителски контрол в Kaspersky Internet Security

Тази система ви позволява да блокирате достъпа до програми за определено време или да разрешите включването на компютъра само за определено време, например за един час. Също така, родителите могат да накарат компютъра да вземе почивка на определени интервали от време, например на всеки час. Тези параметри са налични отделно за работни дни и отделно за почивните дни.

раздела "Компютър" в "Родителски контрол" от Kaspersky Internet Security

Всички горепосочени функции са достъпни в раздела "Компютър" на системата за родителски контрол. В раздела "Програми" можете да ограничите стартирането на игри и програми за потребители под 18-годишна възраст. Там можете да конфигурирате различни категории програми, всяка от които ще се изпълнява само за определени потребители.

раздела "Програма" в "Родителски контрол" от Kaspersky Internet Security

В раздела "Интернет" можете да ограничите достъпа до интернет до определена стойност. Например интернет ще бъде достъпен само за един час на ден. Също така можете да ограничите посещенията на сайтове за пълнолетни, сайтове, които съдържат сцени на насилие и друго съдържание, което децата и другите хора не се нуждаят от умствени аномалии. Има функция за безопасно търсене, която няма да позволи на потребителя да намери информация със същото съдържание.

Раздел Интернет в Родителски контрол от Kaspersky Internet Security

Разделът "Комуникация" ви позволява да забраните комуникацията със специфични контакти от социалните мрежи. Досега можете да добавяте контакти от Facebook, Twitter и MySpace.

раздел за комуникация в родителския контрол от Kaspersky Internet Security

И накрая, в раздела "Контрол на съдържанието", родителите могат да създадат истинска сензация на детето си. Затова те могат да знаят какви думи използва най-често при общуването с други хора и в заявките за търсене. Също така те могат да забранят предаването на всичко свързано с личната информация на трети страни. Тук става въпрос за банкови сметки, адреси и подобни данни. Тя работи много просто - ако детето напише съобщение до някого, например номера на банката-майка, тя автоматично се изтрива.

в раздела Контрол на съдържанието в Родителски контрол от Kaspersky Internet Security

Извършване на сигурни плащания

В Kaspersky Internet Security има много ефективна система за извършване на сигурни плащания. Тя работи на теория просто, не за натрапници, прихващане на лични данни става невъзможна задача. Когато потребителят извърши плащане, информацията за плащането му за известно време стига до клипборда. След това системата Kaspersky Internet Security започва работа - допълнително криптира цялата информация в буфера.

По-подробно, сигурната платежна система прави почти невъзможно правенето на снимки по време на пренос на данни. Това е методът, използван от нарушителите за достъп до лични данни, които са в буфера - те просто правят снимки на екрана с помощта на софтуер. Но комбинацията от хипервайзер, DirectX® и OpenGL прави тази процедура почти невъзможна.

Тази система започва автоматично. И когато сайтът на платежната система бъде отворен, потребителят ще види съобщение с предложение да отвори сайт в така наречения защитен браузър, т.е. използвайки тази система за сигурни плащания. Като кликнете върху съответния бутон, потребителят ще стартира системата от Kaspersky Internet Security.

предлага да отворите прозорец в защитен браузър от Kaspersky Internet Security

Защита на личните данни

Сега също се срещат и малки програми, които се появяват на компютъра на обикновения потребител и започват да събират цялата информация за него, включително данните за фактуриране. Също така, киберпрестъпниците се опитват да получат достъп до уеб камерата, за да научат повече за жертвата си. Така че функцията "Защита на поверителността" в Kaspersky Internet Security няма да им позволи да направят това.

защита на поверителността в Kaspersky Internet Security

И че те не са имали възможност да извършат злите си дела, програмата може да изтрие данните от дневника, "бисквитките", историята на отбора и цялата информация, от която можете да взимате лични данни.

За да влезете в това меню, трябва да кликнете върху бутона "Допълнителни функции" в главния прозорец на програмата.

бутоните в Kaspersky Internet Security

Режим на безопасен софтуер

В същото меню с допълнителни функции е достъпен режимът за безопасни програми. Ако го активирате, на компютъра ще бъдат стартирани само тези програми, които са изброени в базата данни на Kaspersky Lab като тези, на които можете да се доверите.

Режим "Безопасни програми" в Kaspersky Internet Security

Защита на всички устройства

С помощта на оторизацията, Kaspersky може да осигури защита на смартфон, таблет и нетбук. И всичко това може да се контролира чрез Интернет с помощта на отдалечен достъп. Тази функция е достъпна след преминаване към раздела "Управление в Интернет" в списъка с допълнителни функции.

контрол над интернет в Kaspersky Internet Security

Упълномощаването в My Kaspersky също ще ви позволи да получите възможно най-бърза помощ от услугата за поддръжка и да получите специални оферти от Kaspersky Lab.

Защита от облака

Тази технология позволява на потребителите да въвеждат информация за появата на нови заплахи в облака, така че другите да могат да се справят с тях по-бързо. Цялата информация за възникващи заплахи и вируси влиза незабавно в хранилището за облаци, се проверява за информация за него и се въвежда в базата данни. Този подход ви позволява да актуализирате вирусната база данни онлайн, което е незабавно. Без защита от облака, базите данни за вируси биха се актуализирали ръчно, което би позволило на нови вируси да ударят компютъра без знанието на антивируса.

защита от облака в Kaspersky Internet Security

Също така в облака има информация за уеб сайтове. Тя работи много просто - човек идва на сайта и, ако е защитен (няма заплахи, вирусът не е ударил компютъра и т.н.), тогава базата данни е записана като такава, на която можете да се доверите. В противен случай той се записва в базата данни като неверен и когато друг потребител на Kaspersky Internet Security го осъществи, той ще види съобщение за опасността от този сайт.

Търсете уязвимости в системата

Част от програмата Kaspersky Internet Security ви позволява да тествате системата за уязвимости. По време на сканирането ще бъдат проверени абсолютно всички файлове. Програмата ще търси кодови фрагменти, които не са защитени и чрез които нападателите имат достъп до данни или вирусът може да стигне до компютъра. Този код ще бъде допълнително защитен или файлът ще бъде изтрит, ако не е необходим.

търсене в уязвимост в Kaspersky Internet Security

Възстановяване след инфекция

След като компютърът е бил подложен на вирусна атака, Kaspersky Internet Security може да извърши проверка на щетите, причинени от вируса, и да ги поправи. Някои файлове ще трябва да бъдат изтрити, но в повечето случаи ще бъде приложена специална система, която ви позволява да възстановите повредени файлове, отнасящи се до предишните им версии, написани в системата.

възстановяване след инфекция в Kaspersky Internet Security

подкрепа

Всеки потребител може да получи помощ от оператора на Kaspersky Lab или да прочете за техния проблем в базата данни. За да направите това, трябва само да кликнете върху иконата за поддръжка в главния прозорец на програмата. Там можете да прочетете препоръките за настройка на програмата и разговор с други потребители във форума.

поддръжка в Kaspersky Internet Security

Възможност за персонализиране

В прозореца за настройки на Kaspersky Internet Security можете не само да промените паролата и да деактивирате някои функции на програмата, но да започнете режима за пестене на енергия или по друг начин да използвате по-малко компютърни ресурси. Например, можете да сте сигурни, че когато стартирате компютъра, само най-важните части на Kaspersky Internet Security са стартирани, не всички наведнъж. Този подход ще ви позволи постепенно да използвате ресурсите на компютъра си и не незабавно да поставите на системата прекалено много натоварване.

настройки от Kaspersky Internet Security

Друг интересен подход е да изпълнявате основните задачи на програмата, докато компютърът е празен. Това означава, че когато потребителят работи с голям брой други програми, в Kaspersky Internet Security ще работи само защита в реално време. Всичко останало ще бъде деактивирано и обновяването няма да започне. Всичко това може да се конфигурира, като кликнете върху иконата за настройки.

предимства

  1. Много мощна защита срещу всички видове вируси и шпионски софтуер.
  2. Голям брой допълнителни функции, като например извършване на сигурни плащания и родителски контрол.
  3. Широки опции за персонализиране.
  4. Руски език.
  5. Поддръжка на клиенти работи добре.

недостатъци

  1. Въпреки използването на различни подходи, за да се намали натоварването на компютъра, на по-бавните машини Kaspersky Internet Security все още забавя много системата.

Днес Kaspersky Internet Security правилно може да се нарече много сериозна заплаха за нарушителите. Това е истински воин в борбата срещу вирусите, които по всякакъв начин наистина ще се борят с всякакви заплахи за сигурността на компютъра. Лицензът за Kaspersky Internet Security се заплаща, но за такава широка функционалност и наистина висококачествена защита срещу вируси можете да платите. Следователно, ако надеждността е важна за вас, изберете Kaspersky Internet Security.

Изтеглете пробна версия на Kaspersky Internet Security

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт