UltraISO е много сложен инструмент, когато работите с който често има проблеми, които не могат да бъдат решени, освен ако не знаете как да го направите. В тази статия ще разгледаме един от доста редките, но много досадни бъгове на UltraISO и ще го поправим.

Грешка 121 се появява, когато записвате изображение на USB устройство и това е рядко. Той не може да бъде фиксиран, ако не знаете как е подредена паметта в компютъра, или алгоритъма, с който можете да го коригирате. Но в тази статия ще се справим с този проблем.

Корекция на грешката 121

Причината за грешката е в файловата система. Както знаете, има няколко файлови системи и всички имат различни параметри. Например файловата система FAT32, използвана на флаш памети, не може да съхранява файл с размер по-голям от 4 гигабайта и това е същността на проблема.

Грешка 121 се появява, когато се опитвате да запишете изображение на диск, в което има файл, по-голям от 4 гигабайта, на USB флаш устройство с файлова система FAT32. Решението е едно и е доста банално:

Необходимо е да промените файловата система на флаш устройството. Можете да направите това само като го форматирате. За да направите това, отидете на "Моят компютър", щракнете с десния бутон върху вашето устройство и изберете "Format".

Форматиране на флаш устройството за статията Коригиране на грешката 121 в UltraISO

Сега изберете файловата система NTFS и щракнете върху "Старт". След това цялата информация на флаш паметта ще бъде изтрита, така че е по-добре първо да копирате всички важни за вас файлове.

Промяна на файловата система за статията Коригиране на грешката 121 в UltraISO

Това е всичко, проблемът е решен. Сега можете лесно да записвате изображението на диска на USB флаш паметта без никакви препятствия. В някои случаи обаче това може би не работи, а в този случай опитайте да върнете файловата система обратно към FAT32 по същия начин и опитайте отново. Това може да се дължи на проблеми с USB флаш устройството.