DLL

Понякога можете да видите такова съобщение от системата - "Грешка, msvcp120.dll липсва". Преди да започнем подробно описание на методите за поправянето му, трябва да разкажем малко за случаите, в които се появи грешката и с какъв тип файл имаме работа. DLL библиотеките се използват за различни операции. Грешката възниква, ако операционната система не може да намери файла или е променена, но също така се случва, че програмата се нуждае от една опция и по това време е инсталирана друга. Това се случва рядко, но е възможно.

Допълнителните файлове обикновено се доставят в пакета заедно с програмата, но за да се намали размерът на инсталацията, в някои случаи те се изтриват. Затова трябва да ги инсталирате сами. Също така е възможно DLL файлът да е модифициран или преместен от антивирус в карантина.

Как да поправите грешката

Има различни начини, които можете да използвате, за да изчистите грешката с msvcp120.dll. Тази библиотека идва с разпространението на Microsoft Visual C ++ 2013 Redistributable и в този случай е подходящо да я инсталирате. Също така е възможно да използвате програма, която сама изпълнява тази операция, или просто можете да намерите файла на сайтовете, които ги предоставят за изтегляне.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

Програмата е в състояние да намери DLL, използвайки собствения си сайт, и да ги копира в системата. За да го използвате в случай на msvcp120.dll, ви трябват следните действия:

 1. В полето за търсене въведете msvcp120.dll .
 2. Кликнете върху "Търсене".
 3. Търсене на msvcp120.dll файл DLL-Files.com Клиент

 4. Кликнете върху името на библиотеката.
 5. Изберете msvcp120.dll от резултатите от търсенето DLL-Files.com Клиент

 6. Кликнете върху Инсталиране .

Инсталиране на msvcp120.dll DLL-Files.com Клиент

Програмата има допълнителна функция за случаи, в които искате да инсталирате конкретна версия на библиотеката. Това е необходимо, ако файлът вече е поставен в желаната директория и играта отново не иска да работи. За да го използвате, ще ви трябва:

 1. Активиране на специален режим.
 2. Изберете необходимата msvcp120.dll и кликнете върху "Изберете версия" .
 3. Разширен изглед на клиента на DLL-Files.com

  Настройките се показват там, където искате:

 4. Посочете адреса на инсталацията msvcp120.dll.
 5. Кликнете върху Инсталиране сега .

Опции за инсталиране на разширения клиент на DLL-Files.com

Метод 2: Visual C ++ 2013

Microsoft Visual C ++ 2013 инсталира библиотеките и различните компоненти, необходими за използване на приложенията, създадени с Visual Studio. За да коригирате грешката с msvcp120.dll, е подходящо да инсталирате това разпределение. Самата програма ще постави компонентите на тяхно място и ще направи регистрацията. Няма да имате нужда от други стъпки.

Изтеглете пакета Microsoft Visual C ++ 2013 от официалния сайт

На страницата за изтегляне се нуждаете от:

 1. Изберете езика на Windows.
 2. Кликнете върху "Изтегляне" .
 3. Изтегляне на Visual C ++ за Visual Studio 2013

  Има два вида пакети - за компютри с 32-битови процесори и 64-битови процесори. Ако не знаете какво имате нужда, намерете свойствата на системата, като кликнете върху "Компютър" , щракнете с десния бутон на мишката върху работния плот или началното меню на OS и отворете "Properties" . Преди да получите информация, където можете да намерите малко дълбочина.

  Преглеждайте основната информация за компютъра си

 4. Изберете x86 за 32-битови Windows или 64 за 64-битов, съответно.
 5. Кликнете върху "Напред" .
 6. Избор на версия за Visual C ++ за Visual Studio 2013

  Пуснете инсталирането на изтегления пакет.

 7. Приемете лицензионните условия.
 8. Използвайте бутона "Инсталиране" .

Инсталирайте Visual C ++ за Visual Studio 2013

В края на процеса msvcp120.dll ще бъде в системната директория и проблемът ще изчезне.

Тук трябва да кажа, че края на Microsoft Visual C ++ може да предотврати инсталирането на стария. Трябва да го премахнете, като използвате "Контролен панел" , след което инсталирайте версията за 2013 г.

Деинсталиране на Microsoft Visual C ++ Redistributable 2017

Новият Microsoft Visual C ++ обикновено не заменя предишните и затова трябва да използвате по-ранни версии.

Метод 3: Изтеглете msvcp120.dll

За да инсталирате msvcp120.dll сами и без допълнителни инструменти, трябва да го изтеглите и да го преместите в папката на адрес:

C:WindowsSystem32

просто го копирате там по обичайния начин за копиране на файлове или както е показано на екранната снимка:

Копирайте файла msvcp120.dll в папката Windows System32

Начинът на копиране на библиотеките може да бъде различен, защото Windows XP , Windows 7 , Windows 8 или Windows 10 Можете да разберете как и къде да поставите файловете в тази статия , За да регистрирате DLL, прочетете другата ни статия , Тази процедура се изисква при нестандартни случаи и обикновено не е необходимо да се провеждат.