Една от най-честите грешки в UltraISO е неизвестният формат на изображението. Тази грешка се появява по-често от други и е много лесно да се препънем, но много малко хора знаят как да я решат и каква е причината за нея. В тази статия ще се занимаем с това.

UltraISO е програма за работа с дискови изображения, а тази грешка е пряко свързана с тях, както предполага името. Тя може да възникне по няколко причини и по-долу ще опише решенията за всички възможни причини.

Корекция на грешки с UltraISO: Неизвестен формат на изображението

Грешка за статия Коригиране на неизвестна грешка в формата на изображението

Първата причина

Това е така, защото просто отворите грешен файл или отворите грешен файл в програмата. Поддържаните формати могат да се видят при отваряне на файл в самата програма, ако кликнете върху бутона "Файлове с изображения".

Поддържани формати за член Коригиране на неизвестна форма на грешка на изображението

За да се реши този проблем е много проста:

Първо, трябва да проверите дали ще отворите файла. Често се случва, че можете просто да объркате файлове или дори директории. Уверете се, че файловия формат, който отваряте, се поддържа в UltraISO.

На второ място, можете да отворите архив, който се възприема като изображение. Просто се опитайте да го отворите WinRAR ,

Втората причина

Често се случва, когато се опитате да създадете изображение, програмата се разби и тя не е създадена до края. Трудно е да се забележи, ако не забележите веднага, но след това може да доведе до такава грешка. Ако първата причина е изчезнала, тогава въпросът е в битовото изображение и единственият начин да се определи това е да се създаде или намери ново изображение, иначе нищо.

В момента тези два метода са единствените, които трябва да коригират тази грешка. и най-често тази грешка се случва по първата причина.