Когато инсталирате или изпълнявате някои приложения от магазина на Google Play, понякога възниква грешка „Не е налична във вашата страна“ . Този проблем е свързан с регионалните характеристики на софтуера и не може да бъде избегнат без допълнителни средства. В това ръководство ще обмислим заобикалянето на такива ограничения чрез заместване на мрежова информация.

Грешка „Не е налице във вашата страна“

Има няколко решения на проблема, но ще кажем само за един от тях. Този метод е най-оптимален в повечето случаи и много повече гаранции за положителен резултат от алтернативите.

Стъпка 1: Инсталирайте VPN

Първо трябва да намерите и инсталирате VPN за Android, изборът на който днес може да бъде проблем заради голямото разнообразие. Ще обърнем внимание само на един безплатен и доста надежден софтуер, който може да бъде изтеглен от линка по-долу.

Отидете в Hola VPN в Google Play

 1. Изтеглете приложението от страницата в магазина, като използвате бутона "Инсталиране" . След това трябва да го отворите.

  Инсталиране на Hola VPN приложението на Android

  На началната страница изберете версията на софтуера: платена или безплатна. Във втория случай ще трябва да преминете през процедурата за плащане на билета.

 2. Избор на тарифи в приложението Hola VPN

 3. След приключване на първото пускане и по този начин подготвяне на заявлението за работа, променете страната в съответствие с регионалните особености на недостъпния софтуер. Кликнете върху флага в полето за търсене и изберете друга държава.

  Отидете на промяната на страната в Hola VPN на Android

  Например, за да получите достъп до приложението Spotify, най-добрият вариант е САЩ.

 4. Избор на държава в Hola VPN на Android

 5. От списъка с инсталирани приложения изберете Google Play.
 6. Отваряне на Google Play в Hola VPN на Android

 7. В прозореца, който се отваря, щракнете върху "Старт", за да установите връзка с магазина, като използвате променените мрежови данни.

  Промяна на Google Play Държава на Hola VPN на Android

  По-нататъшната връзка трябва да бъде потвърдена. Тази процедура може да се счита за пълна.

 8. Потвърждение за активиране на Hola VPN за Google Play

Моля, обърнете внимание, че безплатната опция Hola е малко ограничена от гледна точка на характеристиките и условията за предоставяне на услугата. Освен това можете да се запознаете с друго ръководство на нашия сайт за създаване на VPN, като използвате примера на друго приложение.

Вижте също: Как да конфигурирате VPN на Android

Стъпка 2: Редактиране на профил

В допълнение към инсталирането и конфигурирането на VPN клиента, трябва да направите и няколко промени в настройките на профила си в Google. За да продължите към профила, трябва да приложите един или повече начини на плащане чрез Google Pay, в противен случай информацията няма да се получи.

Вижте също: Как да използвате услугата Google Pay

 1. Отворете главното меню на Google Play и отидете на страницата „Методи на плащане“ .
 2. Превключете на Google Play с методи за плащане с Android

 3. Тук в долната част на екрана кликнете върху връзката „Други настройки за плащане“.
 4. Отворете настройките за плащане в Google Play на Android

 5. След автоматично пренасочване към уебсайта на Google Pay, кликнете върху иконата в горния ляв ъгъл и изберете „Настройки“ .
 6. Превключете към настройките на Google Pay в Android

 7. Променете държавата / региона и името и адреса, за да съответстват на правилата на Google. За да направите това, трябва да създадете нов профил за плащане. В нашия случай VPN е конфигуриран за Съединените щати и следователно данните ще бъдат въведени подходящи:
  • Държава - САЩ (САЩ);
  • Първият ред на адреса е 9 изток 91-ва;
  • Вторият ред на адреса е да прескочите;
  • Град - Ню Йорк;
  • Държава - Ню Йорк;
  • Пощенски код 10128.
 8. Можете да използвате представените от нас данни с изключение на името, което също е желателно да пишете на английски език, или по друг начин да фалшифицирате всичко сами. Независимо от опцията, процедурата е безопасна.
 9. Редактиране на Google Pay на Android

Този етап на корекция на разглежданата грешка може да бъде завършен и да преминете към следващата стъпка. В допълнение, не забравяйте внимателно да проверите всички данни, за да избегнете повтаряне на инструкциите.

Стъпка 3: Изчистете кеша на Google Play

Следващата стъпка е да премахнете информация за ранната работа на приложението Google Play чрез специален раздел с настройки на устройството с Android. В същото време човек не трябва да влиза на пазара, без да използва VPN, за да изключи възможността за едни и същи проблеми.

 1. Отворете секцията "Настройки" и в блока "Устройство" изберете "Приложения" .
 2. Отидете в приложения чрез Настройки на Android

 3. В раздела „Всички“ превъртете през страницата и намерете услугата Google Play Store .
 4. Търсете в Google Play Магазин в настройки на Android

 5. Използвайте бутона "Стоп" и потвърдете прекратяването на приложението.
 6. Спиране на приложението Google Play Store

 7. Кликнете върху бутоните „Изчистване на данните“ и „Изчистване на кеша“ в подходяща поръчка. Ако е необходимо, почистването също трябва да бъде потвърдено.
 8. Почистване на данните от приложението Google Play Store

 9. Рестартирайте устройството си с Android и след включване отидете в Google Play чрез VPN.

Този етап е последен, защото след действията, които сте направили, всички приложения от магазина ще са достъпни за вас.

Стъпка 4: Изтеглете приложението

В този раздел ще разгледаме само няколко аспекта, които ни позволяват да тестваме изпълнението на разглеждания метод. Започнете с проверка на валутата. За да направите това, използвайте търсенето или връзката, за да отворите страницата с платеното приложение и проверете валутата, в която сте получили продукта.

Примерно платено приложение в Google Play

Ако вместо рубли, долари или друга валута се показват в съответствие с държавата, посочена в профила и VPN настройките, всичко работи правилно. В противен случай ще трябва да проверите и повторите действията, както споменахме по-рано.

Не е налице в приложението за държава в Google Play

Сега приложенията ще се показват в търсенето и ще са достъпни за закупуване или изтегляне.

Пример за достъпно приложение в Google Play

Като алтернатива на разглеждания вариант, можете да опитате да намерите и изтеглите приложението, ограничено в Play Market, с регионални характеристики под формата на APK файл. Отличен източник на софтуер в тази форма е онлайн форум. 4PDA Това обаче не гарантира функционирането на програмата.