Google Pay е безконтактна мобилна платежна система, разработена от Google като алтернатива на Apple Pay. С него можете да плащате за покупки в магазина, като използвате само телефона. Вярно е, преди тази система да трябва да се конфигурира.

Използвайте Google Pay

От началото на работата до 2018 г. тази платежна система е известна като Android Pay, но впоследствие услугата е обединена с Google Wallet, което води до една марка на Google Pay. Всъщност това все още е същото Android Pay, но с допълнителните функции на електронното портфолио на Google.

За съжаление, платежната система е съвместима само с 13 големи руски банки и само с два вида карти - Visa и MasterCard. Списъкът на поддържаните банки непрекъснато се актуализира. Следва да се има предвид, че за ползването на услугата не се начисляват комисионни и други допълнителни плащания.

По-строги изисквания Google Pay прави за устройства. Ето списък на основните:

 • Версия на Android - не по-малка от 4.4;
 • Телефонът трябва да има чип за безконтактно плащане - NFC;
 • Смартфонът не трябва да има коренни права;
 • Вижте също:
  Как да премахнете Kingo Root и Superuser права
  Пренареждаме телефона на Android

 • При неофициалния фърмуер приложението може да започне и да печели пари, но не и факта, че работата ще бъде извършена правилно.

Инсталирането на Google Pay се извършва от Пазарен пазар , Тя не се различава от трудностите.

Изтеглете Google Pay

След като инсталирате G Pay, трябва да помислите за работа с него по-подробно.

Етап 1: Настройка на системата

Преди да започнете да използвате тази платежна система, трябва да направите някои настройки:

 1. Първо трябва да добавите първата си карта. Ако вече имате карта, прикрепена към профил в Google, например, за да извършвате покупки в Market Play, приложението може да ви предложи да изберете тази карта. Ако няма свързани карти, ще трябва да въведете в специалните полета номера на картата, CVV кода, датата на валидност на картата, вашето фамилно и фамилно име, както и мобилния телефонен номер.
 2. След въвеждане на тези данни в устройството ще получите SMS с код за потвърждение. Въведете го в специално поле. Трябва да получите специално съобщение от приложението (може би подобно съобщение ще дойде от вашата банка), че картата е била успешно прикрепена.
 3. Картата задължителна в Google заплаща

 4. Приложението ще направи заявка за някои параметри на смартфона. Разрешаване на достъпа.

Можете да добавите няколко карти от различни банки към системата. Сред тях ще трябва да зададете една карта като основна. По подразбиране парите ще бъдат приспаднати от него. Ако не сте избрали сами основната карта, приложението ще направи първата добавена карта, основната.

Освен това е възможно да добавите карти за отстъпка или отстъпки. Процесът на свързването им е малко по-различен от обикновените карти, тъй като трябва само да въведете номера на картата и / или да сканирате баркода върху нея. Понякога обаче се получава, че картата с отстъпка / подарък не се добавя по някаква причина. Това е оправдано от факта, че тяхната подкрепа все още не работи правилно.

Етап 2: Използване

След като настроите системата, можете да започнете да я използвате. Всъщност безконтактните плащания не са голяма работа. Ето основните стъпки, които трябва да предприемете, за да платите:

 1. Отключете телефона. Самото приложение не трябва да се отваря.
 2. Доведете го до платежния терминал. Важно условие е, че терминалът трябва да поддържа безконтактни разплащателни технологии. Обикновено се изписва специален знак върху такива терминали.
 3. Дръжте телефона близо до терминала, докато не получите известие за успешно плащане. Средствата се дебитират от картата, която е маркирана в заявлението като основна.
 4. Процесът на плащане чрез Android Pay

С Google Pay можете също да извършвате плащания в различни онлайн услуги, например в Market Play, Uber , Яндекс такси и така нататък Тук просто трябва да изберете сред методите за плащане "G Pay" .

Google Pay е много удобно приложение, което ще ви помогне да спестите време, когато плащате. С това приложение няма нужда да носите портфейл с всички карти, тъй като всички необходими карти се съхраняват в телефона.