На лаптопите от ASUS доста често има проблем с функционирането на уеб камерата. Същността на проблема се крие във факта, че изображението се обърна с главата надолу. То се дължи само на неправилното функциониране на водача, но има три начина за разрешаването му. В тази статия ще разгледаме всички методи. Препоръчваме да започнете корекцията от първата, преминете към следните опции, ако тя не донесе резултати.

Обръщаме камерата на лаптопа ASUS

Както споменахме по-горе, проблемът се дължи на грешен шофьор на уеб камера. Най-логичният вариант би бил да го инсталирате отново, но това не винаги е ефективно. Нека да сортираме всичко в ред.

Метод 1: Преинсталирайте драйвера

Някои потребители инсталират софтуер за компоненти, използващи софтуер на трети страни, или изтеглят неподходящи стари версии, които са на официалния сайт на производителя на хардуера. Затова най-напред Ви съветваме да премахнете стария софтуер и да инсталирате правилните и нови файлове. Първо, да деинсталираме:

 1. Отворете "Контролен панел" от менюто "Старт" .
 2. Отидете на контролния панел в Windows 7

 3. Отворете раздела "Управление на устройства" .
 4. Отидете в мениджъра на устройства в Windows 7

 5. Разгънете категорията "Звукови, видео и игри" , намерете камерата там, кликнете с десния бутон върху нея и изберете "Изтриване" .
 6. Деинсталирайте драйвера на камерата на ASUS

Това премахване на оборудването е приключило. Остава само да намерите програмата и да я инсталирате отново. Това ще ви помогне в друга статия на връзката по-долу. В него ще намерите подробно описание на всички налични начини за намиране и изтегляне на софтуер към уеб камерата на лаптопа от ASUS.

Повече подробности: Инсталиране на ASUS уеб камера драйвер за лаптопи

Метод 2: Ръчна промяна на драйвера

Ако първата опция не доведе до резултати и изображението от камерата все още е обърната, преди да инсталирате драйвера, ще трябва да зададете ръчно определени параметри за файловете, за да решите този проблем. Можете да направите това, както следва:

 1. Първо, деинсталирайте стария софтуер и изтеглете новия архив от официалния уебсайт. Подробно всички тези действия са описани по-горе.
 2. Сега трябва да намалим нивото на сигурност на сметките, така че в бъдеще няма да има конфликт с водачите. Отворете "Старт" и отворете "Контролен панел" .
 3. Отидете на контролния панел в Windows 7

 4. Изберете секцията "Потребителски акаунти" .
 5. Преминете към профилите в Windows 7

 6. Превъртете до менюто "Промяна на настройките за управление на профила" .
 7. Управление на потребителски акаунти в Windows 7

 8. Плъзнете плъзгача надолу и запазете промените.
 9. Промяна на Windows 7 User Account Control

 10. Отворете изтеглената директория чрез всеки удобен архиватор, намерете и стартирайте един INF файл. В зависимост от модела на лаптопа и определената операционна система името може да се промени, но форматът остава същият.
 11. Отворете файла на драйвера на ASUS

  Вижте също: Архиватори за Windows

 12. В Notepad, разгънете менюто "Edit" и изберете "Find Next".
 13. Търсете ноутбук за ASUS драйвера

 14. В реда въведете flip и кликнете върху "Find Next" .
 15. Намерете стринг на драйверите за камери на ASUS

 16. Има ред, в който искате да промените последния номер на 1 или 0, в зависимост от това, което е зададено по подразбиране. Натиснете отново "Find Next" , за да намерите останалите линии със същия параметър, повторете същото действие в тях.
 17. Промяна на линия на драйвера на камерата на ASUS

След като завършите редактирането, не забравяйте да запазите файла и да актуализирате архива, преди да го затворите. След това го отворете отново и направете инсталацията.

Метод 3: ManyCam

Единственото решение в случай на неефективност на предишните методи е използването на софтуер от трети страни, който е подходящ за Skype и други подобни комуникационни услуги. Самият софтуер може да превърне изображението на уеб камерата. Подробни указания за работа в него можете да намерите в другата ни статия в линка по-долу.

Работна програма ManyCam

Повече подробности: Skype програма: как да превъртите изображението

Днес се опитахме да кажем колкото е възможно повече коригирането на проблем с обърната камера на лаптоп ASUS. Надяваме се, че този материал е полезен за собствениците на горепосочените устройства и процесът на коригиране на проблема е успешен.