Google Карти има много полезна функция за маршрутизиране. Това е много просто и не ви е нужно много време, за да намерите най-добрия начин от точка "А" до точка "B". В тази статия ще очертаем подробните инструкции как да навигирате по маршрута, като използвате тази услуга.

Отидете Google Карти , За пълноценна работа с карти е желателно да бъдете упълномощени.

По-подробно: Влезте в профила си в Google

В горната част на екрана, близо до лентата за търсене, кликнете върху иконата със стрелка в синия диамант - отвори минибара на дефиницията на маршрута. Можете да поставите курсора на линия и да започнете да пишете точния адрес на първата точка или да я посочите с едно кликване върху картата.

Как да получите упътвания към Google Карти 1

Как да получите упътвания към Google Карти 2

Повторете същото за втората точка. Под реда на дефиницията на точките се отварят възможните варианти на маршрута.

Пътеките, маркирани с пиктограма с колата, ще показват най-краткото разстояние при управление на кола. Ако разширите опцията, маркирана с иконата под формата на трамвай, ще видите как да стигнете до местоназначението с обществен транспорт. Системата ще покаже номера на автобусния маршрут, приблизителната цена и времето на пътуването. Също така ще бъде показано колко далече можете да стигнете до най-близките спирки. Самият маршрут ще бъде показан на картата с дебела линия.

Как да получите упътвания в Google Карти 3

Как да получите упътвания в Google Карти 4

Прочетете още: Търсене по координати в Google Карти

Можете да конфигурирате показването само на определени типове маршрути, например с кола, пеша, с велосипед и др. За да направите това, кликнете върху съответните икони в горната част на панела. За да прецизирате избора на маршрут, кликнете върху бутона "Опции".

Как да получите упътвания към Google Карти 5

С активна икона, съответстваща на обществения транспорт, показвайте маршрути с минимален брой трансплантации, минималната дължина на пешеходния маршрут или най-балансирания маршрут, като зададете точката срещу желаната опция. Предпочитаните видове обществен транспорт са отметнати.

Прочетете повече: Как да стигнете до Yandex Maps

Как да получите упътвания в Google Карти 6

Сега знаете как да получавате упътвания към Google Карти. Надявайте се, че тази информация е полезна за вас във всекидневния живот.