Услугата Yandex Maps може да ви помогне, ако се намирате в непознат или непознат град и трябва да тръгнете от точка "А" до точка "B". Може да знаете адресите или имената на местоположенията, но може да не знаете точното местоположение. Не всеки роден може да ви каже по правилния начин, така че е по-добре да се обърнете към Yandex Maps за помощ.

В тази статия ще разберем как да създадем оптимален маршрут, използвайки тази услуга.

Как да стигнете до Yandex Maps

Да речем, че сте в град Харков и трябва да отидете от метростанция "Исторически музей" до сградата на държавната индустрия. Отидете в Yandex Maps от главната страница или от връзка

Как да стигнете до Yandex Maps 1

Прочетете на нашия портал: Как да въведете координати в Yandex Maps

Кликнете върху иконата "Маршрути" в горната част на екрана. В отворения прозорец на маршрута можете да посочите точния адрес на точките "А" и "В" или да въведете името на местоположението, което ще направим. След като зададете курсора пред точката "А", започнете да въвеждате името и изберете подходящия от падащия списък. В реда на точка "B" правим същото.

Как да стигнете до Yandex Maps 2

Маршрутът ще бъде изграден незабавно. Обърнете внимание на пиктограмите на колата, автобуса и малкия човек в горната част на прозореца на маршрута. Когато кликнете върху тях, маршрутът ще бъде изграден съобразно колата, обществения транспорт или лицето. По-долу е времето и разстоянието, в зависимост от това как да стигнете до местоназначението. Виждаме, че ходенето е само на километър и половина или 19 минути. Не толкова далеч, но можете да вземете метрото.

Моля, имайте предвид, че когато решите да пътувате пеша, самият маршрут се промени малко, защото по този начин можете да минете през парка и да съкратите разстоянието.

Как да стигнете до Yandex Maps 3

Как да стигнете до Yandex Maps 4

Прочетете още: Как да измерите разстоянието в картите на Yandex

Това е всичко! Както можете да видите, не е трудно да се направи маршрут на Yandex Maps. Тази услуга ще ви помогне да не се изгубите в непознати градове!