Средният потребител ще трябва да използва BIOS, в случай че трябва да направите специални настройки на компютъра, преинсталирайте операционната система. Въпреки че BIOS е на всички компютри, процесът на въвеждане в лаптопите на Acer може да варира в зависимост от модела, производителя, конфигурацията и персоналните настройки на компютъра.

Опции за вход за BIOS за Acer

За устройства от Acer най-често срещаните клавиши са F1 и F2 . Най-използваната и неудобна комбинация е Ctrl + Alt + Esc . На популярната линия от лаптопи - Acer Aspire, използвайте клавиша F2 или клавишната комбинация Ctrl + F2 (клавишната комбинация се намира на по-стари ноутбуци от тази линия). На по-новите линии (TravelMate и Extensa) влизането в BIOS се извършва и при натискане на клавиша F2 или Delete .

Ако имате лаптоп с по-малка честота, за да влезете в BIOS, трябва да използвате специални клавиши или комбинации от тях. Списъкът с горещи клавиши изглежда така: F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11, F12, Изтриване, Esc . Също така има модели лаптопи, чиито комбинации се намират чрез Shift , Ctrl или Fn .

Рядко, но въпреки това лаптопите идват от този производител, където трябва да използвате такива сложни комбинации като "Ctrl + Alt + Del", "Ctrl + Alt + B", "Ctrl + Alt + S" Esc " (най-често използвана последно), но това може да се намери само на модели, произведени в ограничен брой. За да въведете, е подходящ само един ключ или комбинация, което причинява неудобства при избора.

BIOS Acer

В техническата документация за лаптопа трябва да се напише кой ключ или комбинацията от тях са отговорни за въвеждането на BIOS. Ако не можете да намерите хартията, придружаваща устройството, след това извършете търсене Официален сайт производител.

Поддръжка на Acer

След като въведете пълното име на лаптопа на специална линия, ще можете да видите необходимата техническа документация в електронен формат.

Техническа документация на Acer

На някои преносими компютри Acer можете да видите следното съобщение заедно с фирменото лого: "Натиснете (натиснете клавиша), за да влезете в настройката" и ако използвате този ключ / комбинация, който е посочен там, можете да въведете BIOS.