При определени обстоятелства може да се наложи да се свържете с BIOS интерфейса, защото ви позволява да конфигурирате работата на определени компоненти, да зададете приоритети за изтегляне (необходимо е при преинсталиране на Windows) и т.н. Процесът на отваряне на BIOS на различни компютри и лаптопи може да се различава и зависи от много фактори. Сред тях - производителят, моделът, характеристиките на конфигурацията. Дори и на два преносими компютъра от една и съща линия (в случая Sony Vaio), условията за влизане може да са малко по-различни.

Въведете BIOS на Sony

За щастие серията Vaio има специален бутон на клавиатурата, наречен ASSIST . Когато кликнете върху него, когато компютърът се зарежда (преди да се появи логото на операционната система), се отваря менюто, където трябва да изберете елемента "Стартиране на BIOS настройката" . Също така срещу всеки елемент се подписва кой ключ е отговорен за обаждането му. Вътре в това меню можете да се движите с помощта на клавишите със стрелки.

BIOS Sony

В моделите Vaio, разпространението е малко и желаният ключ е лесен за определяне от възрастта на модела. Ако се отнася до остарели, опитайте клавишите F2 , F3 и Delete . Те трябва да работят в повечето случаи. За по-новите модели клавишите F8 , F12 и ASSIST са подходящи (характеристиките на последното са обсъдени по-горе).

Ако няма нито един от тези клавиши, ще трябва да използвате стандартен списък, който е доста обширен и включва следните клавиши: F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, Изтриване, Esc . В някои случаи тя може да бъде допълнена с различни комбинации, като се използват Shift , Ctrl или Fn . Само един ключ или комбинация от тях отговаря за входа.

Sony Vaio BIOS

Никога не трябва да изключвате опцията, като получите необходимата информация за въвеждане на техническата документация за устройството. Ръководството за потребителя може да бъде не само в документите, които вървят с лаптопа, но и върху него Официален сайт , В последния случай ще трябва да използвате низа за търсене, където се вписва пълното име на модела и резултатите се търсят за различни документи, сред които трябва да има ръководство за потребителя в електронна форма.

Ръководство за Sony Vaio

Също така на екрана, когато зареждате лаптопа, може да получите съобщение със следното съдържание: "Моля, използвайте (с десния клавиш), за да влезете в настройката" , чрез което можете да намерите необходимата информация за въвеждане на BIOS.