За да въведете BIOS на стари и нови модели преносими компютри от производителя на HP, се използват различни клавиши и комбинации от тях. Това може да бъде както класически, така и нестандартни начини за стартиране на BIOS.

Процесът на въвеждане на BIOS на HP

За да стартирате BIOS на HP Pavilion G6 и други преносими компютри HP, натиснете F11 или F8 (в зависимост от модела и серията), преди операционната система да започне да се зарежда (преди да се появи логото на Windows). В повечето случаи можете да ги използвате, за да влезете в настройките на BIOS, но ако това не работи за вас, най-вероятно във версията на вашия модел и / или BIOS можете да влезете, като натискате други клавиши. Като аналог на F8 / F11, можете да използвате F2 и Del .

HP BIOS

По-рядко трябва да използвате клавишите F4, F6, F10, F12, Esc . За да въведете BIOS на съвременни лаптопи от HP, не е нужно да извършвате операции, които са по-сложни от натискането на един клавиш. Основното е да имате време да влезете, преди операционната система да бъде заредена. В противен случай компютърът ще трябва да се рестартира и да се опита да влезе отново.