Средният потребител рядко трябва да влезе в BIOS, но ако например трябва да актуализирате Windows или да правите конкретни настройки, ще трябва да го въведете. Този процес в преносимите компютри на Lenovo може да се различава в зависимост от модела и датата на пускане.

Въведете BIOS на Lenovo

На най-новите лаптопи от Lenovo има специален бутон, който ви позволява да стартирате BIOS при рестартиране. Той е в близост до бутона за захранване и има знак под формата на икона със стрелка. Единственото изключение е лаптоп Ideapad 100 или 110 и подобни държавни служители от тази линия, защото имат този бутон от лявата страна. Като правило, ако има такъв, то трябва да се използва за влизане в BIOS. След като кликнете върху него, ще се покаже специално меню, където трябва да изберете "BIOS Setup" .

Ново Бутон

Ако по някаква причина в случая на лаптопа няма този бутон, използвайте тези клавиши и техните комбинации за модели на различни владетели и серии:

  • Йога . Въпреки факта, че компанията произвежда много различни и различни лаптопи под тази марка, повечето от тях използват F2 или комбинация от Fn + F2 за вход. На повече или по-малко нови модели има специален бутон за въвеждане;
  • Идеадад . Тази линия включва главно съвременни модели, оборудвани със специален бутон, но ако няма такива или се провали, като алтернатива на въвеждането в BIOS можете да използвате F8 или Delete .
  • За бюджетни устройства като лаптопи - b590 , g500 , b50-10 и g50-30 , работи само комбинацията от клавиши Fn + F2 .

Някои ноутбуци обаче имат различни входни ключове, различни от изброените по-горе. В този случай трябва да използвате всички клавиши - от F2 до F12 или Delete . Понякога те могат да бъдат комбинирани с Shift или Fn . Кой ключ / комбинация, който трябва да използвате, зависи от много параметри - модел лаптоп, серийна модификация, конфигурация и т.н.

Lenovo BIOS

Можете да намерите правилния ключ в документацията на вашия преносим компютър или на официалния сайт на Lenovo , шофиране в търсене на техния модел и намиране на основната техническа информация за него.

Документация за бележника на Lenovo

Трябва да се помни, че най-често срещаните клавиши за въвеждане на BIOS на почти всички устройства са F2, F8, Delete и най-редките са F4, F5, F10, F11, F12, Esc . По време на рестартирането, можете да опитате ponazhimat няколко клавиша (не по едно и също време!). Това също се случва, когато се зарежда на екрана надписа със следното съдържание: "Моля, използвайте (с десния клавиш), за да влезете в настройката" не издържи дълго, използвайте този клавиш, за да направите вход.

Влизането в BIOS на лаптопите на Lenovo е достатъчно лесно, дори и да не успеете в първия опит, след което най-вероятно ще го направите с втория. Всички "неправилни" ключове се игнорират от лаптопа, така че не рискувайте грешката си да разрушите нещо в работата си.