Ако решите да направите своя основен браузър Mozilla Firefox , това не означава, че трябва да преживеете нов уеб браузър. Например, за да прехвърляте маркери от всеки друг браузър в Firefox, достатъчно е да направите проста процедура за импортиране.

Импортиране на отметки в Mozilla Firefox

Импортирането на отметки може да се извърши по различни начини: чрез използване на специален HTML файл или в автоматичен режим. Първият вариант е по-удобен, защото по този начин можете да запазите резервно копие на отметките и да ги прехвърлите в браузър. Вторият начин ще задоволи онези потребители, които не знаят как или не искат сами да експортират маркери. В този случай Фаерфокс практически прави всичко сам.

Метод 1: Използвайте HTML файл

След това ще разгледаме процедурата за импортиране на отметки в Mozilla Firefox с условието, че вече сте ги експортирали от друг браузър като HTML файл, запазен на вашия компютър.

Прочетете също: Как да експортирате отметките от Mozilla Firefox , Google Chrome , опера

 1. Отворете менюто и изберете секцията "Библиотека" .
 2. Менюто на библиотеката в Mozilla Firefox

 3. В това подменю използвайте елемента "Отметки" .
 4. Маркери в Mozilla Firefox

 5. Показан е списък с запазени маркери в този браузър, на който трябва да се кликне "Показване на всички отметки" .
 6. Показване на всички отметки в Mozilla Firefox

 7. В прозореца, който се отваря, кликнете върху "Импортиране и резервно копиране" > "Импортиране на отметки от HTML файл" .
 8. Импортирайте отметките от HTML в Mozilla Firefox

 9. Отваря се системата "Explorer" , където трябва да посочите пътя до файла. След това всички отметки от файла ще бъдат незабавно прехвърлени в Firefox.
 10. Explorer за импортиране на отметки в Mozilla Firefox

Метод 2: Автоматично мигриране

Ако нямате файл с отметки, но имате друг браузър, от който искате да мигрирате, използвайте този метод за импортиране.

 1. Следвайте стъпки 1-3 от предишната стъпка.
 2. В менюто "Импортиране и резервно копиране" използвайте елемента "Импортиране на данни от друг браузър ..." .
 3. Импортиране на данни от друг браузър в Mozilla Firefox

 4. Посочете браузъра, от който можете да мигрирате. За съжаление списъкът с поддържани уеб браузъри е много ограничен и поддържа само най-популярните програми.
 5. Избор на браузър за експортиране на отметки в Mozilla Firefox

 6. По подразбиране всички данни, които могат да бъдат прехвърлени, се проверяват. Деактивирайте ненужните елементи, оставяйки "Маркери" и кликнете върху "Напред" .
 7. Конфигуриране на съветника за импортиране в Mozilla Firefox

Разработчиците на Mozilla Firefox полагат всички усилия, за да опростят прехода на потребителите към този браузър. Процесът на експортиране и импортиране на отметки не отнема пет минути, но веднага след това всички отметки, които са разработени от години във всеки друг уеб браузър, ще бъдат достъпни отново.