Тъй като на малки екрани от смартфони е достатъчно трудно да се видят подробностите за изображението в Instagram, разработчиците на приложението наскоро добавиха способността да мащабират снимката. Прочетете повече в статията.

Ако е необходимо да увеличите снимката в Instagram, тогава в тази задача няма нищо трудно. Всичко, от което се нуждаете, е смартфон с инсталирано приложение или уеб версия, до която можете да получите достъп от компютър или друго устройство с браузър и достъп до интернет.

Увеличаваме снимката в Instagram на смартфона

  1. Отворете снимката в приложението, което искате да увеличите.
  2. "Разпространение" на изображението с два пръста (както обикновено се прави в браузъра за мащабиране на страницата). Движението е много подобно на "щипката", но в обратната посока.

Разширяване на снимка в Instagram на смартфон

Забележете, че след като освободите пръстите си, скалата ще се върне в първоначалното си състояние.

В случай, че не сте доволни от факта, че след като освободите пръстите си, скалирането изчезва, за удобство снимката може да бъде запазена от социалната мрежа в паметта на смартфона и вече да е мащабирана, например чрез стандартното приложение "Галерия" или "Фото" ,

Прочетете още: Как да изтегляте снимки от Instagram

Увеличаваме снимката в Instagram на компютъра

  1. Отидете уеб страница на Instagram и, ако е необходимо, да извърши разрешение.
  2. Прочетете още: Как да влезете в Instagram

    Упълномощаване в Instagram на компютъра

  3. Отворете снимката. Като правило екранът на компютъра е достатъчно, за да може да се използва скалата, която е на разположение. Ако трябва да увеличите допълнително снимката, можете да използвате вградената функция за увеличение на браузъра, която може да се използва по два начина:
  • Горещи клавиши. За да увеличите мащаба, задръжте натиснат клавиша Ctrl и натиснете плюс (+) толкова пъти, докато не получите желаната скала. За да намалите мащаба, ще трябва да натиснете Ctrl отново, но този път натиснете клавиша минус (-).
  • Меню на браузъра. Много уеб браузъри ви позволяват да увеличите менюто си. Например в Google Chrome можете да направите това, като кликнете върху бутона за менюто на браузъра и в показания списък близо до елемента "Zoom", кликнете върху иконата плюс или минус толкова пъти, колкото е необходимо, докато страницата достигне желания размер.

Мащабиране в Instagram на компютъра

По въпроса за мащаба в Instagram за днес имаме всичко.