PageSpeed ​​Insights е специална услуга от програмисти на Google, с която можете да измервате скоростта на зареждане на уеб страници на устройството си. Днес показваме как PageSpeed ​​Insights тества скоростта на изтегляне и помага да се увеличи.

Тази услуга проверява скоростта на изтегляне на всяка уеб страница два пъти - за компютъра и мобилното устройство.

Отидете на PageSpeed ​​Статистика и въведете връзка в реда към която и да е уеб страница (URL). След това кликнете върху Анализ.

Как да увеличите скоростта на зареждане на страници с помощта на PageSpeed ​​Insights 1

След няколко секунди резултатите ще се появят. Системата оценява връзката на 100-точкова скала. Колкото по-близо е резултатът до сто, толкова по-висока е скоростта на зареждане на страницата.

PageSpeed ​​Insights дава препоръки за това как да се увеличат показателите като изтегляне на горната част на страницата (времето от момента, в който страницата е била извикана до появата й в горната част на браузъра) и пълно зареждане на страницата. Услугата не отчита скоростта на връзката на потребителя, като анализира аспекти като конфигурация на сървъра, HTML структура, използване на външни ресурси (изображения, JavaScript и CSS).

Потребителят ще има достъп до резултатите за компютъра и мобилното устройство на два различни раздела.

Как да увеличите скоростта на зареждане на страници с помощта на PageSpeed ​​Insights 2

Оценката на скоростта на изтегляне ще даде препоръки.

Изпълнението на препоръките, отбелязани с червен удивителен знак, значително ще увеличи скоростта на изтегляне. Маркирани в жълто - могат да бъдат изпълнени според нуждите. Кликнете върху връзката "Как да поправите", за да прочетете препоръките по-подробно и да ги вградите във вашия компютър или устройство.

Как да увеличите скоростта на зареждане на страници с помощта на PageSpeed ​​Insights 3

Информацията в близост до зелената проверка маркира вече изпълнените правила, за да се увеличи скоростта. Кликнете върху Детайли за подробности.

Как да увеличите скоростта на зареждане на страници с помощта на PageSpeed ​​Insights 4

По този начин работите с PageSpeed ​​Insights. Опитайте тази услуга, за да подобрите скоростта на зареждане на уеб страници и да споделите в коментарите с резултатите си.