Загубата на достъп до профил в Google не е рядко явление. Обикновено това се случва, защото потребителят просто забрави паролата. В този случай не е трудно да го възстановите. Но какво става, ако трябва да възстановите вече изтрит или заключен профил?

Прочетете на нашия уебсайт: Как да възстановите парола в профила си в Google

Ако профилът е изтрит

Незабавно отбележете, че можете да възстановите само профила в Google, който е изтрит не повече от три седмици. В случай на изтичане на определения период няма практически възможност за подновяване на сметката.

Самият процес на възстановяване на "счетоводното" Google няма да отнеме много време.

 1. За да постигнем това, ние продължаваме страница за възстановяване на паролата и въведете имейл адреса, свързан с възстановения профил.
  Страница за възстановяване на паролата в Google Account
  След това кликнете върху "Напред" .

 2. Уведомяваме, че исканият профил е изтрит. За да започнете възстановяването му, кликнете върху надписа "Опитайте се да го възстановите".
  Ще възстановите профила си в Google
 3. Влизаме в captcha и пак отиваме по-далеч.
  Въвеждане на captcha в процеса на възстановяване на профила ви в Google
 4. Сега, за да потвърдим, че сметката ни принадлежи, ще трябва да отговорим на редица въпроси. Първо трябва да зададем паролата, която помним.
  Искайте да въведете всяка известна парола от профила си в Google
  Просто въведете текущата парола от отдалечения акаунт или някоя от тях, използвани тук преди. Можете да посочите дори приблизителен набор от знаци - на този етап това само влияе върху начина, по който операцията се потвърждава.

 5. След това ще ни бъде поискано да потвърдим самоличността си. Първи вариант: използване на мобилен номер, свързан с профила.
  Потвърдете самоличността си в Google с мобилни устройства
  Втората опция е изпращане на еднократно потвърждаващ код към съответния имейл.
  Искане за изпращане на потвърждение за възстановяване на профила до имейл с резервно копие на Google
 6. Методът за потвърждение винаги може да бъде променен, като кликнете върху връзката "Друг въпрос" . Така че, допълнителна възможност е да посочите месеца и годината на създаването на профила в Google.
  Потвърдете самоличността си до датата, на която сте създали профила си в Google
 7. Да приемем, че използвахме доказателство за самоличност с алтернативна пощенска кутия. Получихме кода, копирахме го и го вмъкнахме в съответното поле.
  Потвърдете самоличността си с Google чрез имейл
 8. Сега остава само да зададете нова парола.
  Предлагаме нова парола за профила в Google
  В този случай новата комбинация от символи за входа не трябва да съвпада с никоя от използваните по-рано.

 9. И това е всичко. Профилът в Google бе възстановен!
  Профилът ви в Google бе възстановен
  Като кликнете върху бутона "Проверка за сигурност" , можете незабавно да отворите настройките за опциите за възстановяване на достъпа до профила си. Или кликнете върху "Продължи", за да продължите да работите с профила.

Имайте предвид, че като възстановим профила в Google, ние също ще "съживим" всички данни за неговата употреба и отново ще получим пълен достъп до всички услуги на гиганта за търсене.

Ето една проста процедура, която ви позволява да "възкресите" отдалечен профил в Google. Но какво ще стане, ако ситуацията е по-сериозна и трябва да имате достъп до блокираната сметка? За това по-нататък.

Ако профилът е заключен

Google си запазва правото да прекрати профила по всяко време, като уведоми потребителя или не. И въпреки че "корпорацията на доброто" използва тази възможност сравнително рядко, този вид блокиране се случва редовно.

Най-често срещаната причина за заключването на профили в Google се нарича неспазване на правилата за използване на фирмени продукти. В този случай достъпът може да бъде прекратен не за целия профил, а само за отделна услуга.

Заключеният профил обаче може да бъде възстановен. За тази цел е предложен следният списък с действия.

 1. Ако достъпът до профила е напълно прекратен, препоръчваме ви първо да се запознаете с Общите условия на Google и Условия и правила за поведение и потребителско съдържание ,

  Ако профилът е блокирал само достъпа до един или повече услуги на Google, струва си да прочетете и правилник за отделни продукти за търсене.

  Това е необходимо, за да се определи поне приблизително вероятната причина за блокиране на профила, преди да се започне процесът на възстановяване на профила.

 2. По-нататък преминаваме към форма подаване на заявление за възстановяване на профила.
  Формуляр за кандидатстване за отключване на профил в Google
  Тук в първата алинея потвърждаваме, че не направихме грешка с данните за вход и че профилът ни наистина е деактивиран. Сега ние посочваме имейл, свързан с блокирания акаунт (2) , както и валиден имейл адрес за комуникация (3) - ще получим информация за възстановяването на сметката по него.

  Последното поле (4) има за цел да покаже всяка информация за блокирания профил и действията ни с него, които могат да бъдат полезни при възстановяването му. Когато формулярът е завършен, кликнете върху бутона "Изпращане" (5) .

 3. Сега просто трябва да изчакам писмо от услугата Google Профили.
  Съобщение след изпращане на формуляра, за да отключите профила в Google

По принцип процедурата за отключване на профила в Google е проста и ясна. Въпреки това, поради факта, че има няколко причини за деактивиране на профила, всеки отделен случай има свои собствени нюанси.