Най-честите задачи, изпълнявани от обикновените потребители на редактора на Photoshop, са свързани с обработката на снимки. Първоначално, за да правите каквито и да било действия с дадена снимка, трябва самата програма. Къде да изтеглите Photoshop няма да се счита - програмата е платена, но в Интернет можете да я намерите и безплатно. Предполагаме, че Photoshop вече е инсталиран на вашия компютър и е правилно конфигуриран.

В тази статия ще разгледаме как можете да вмъкнете картина в картина във Photoshop. За по-голяма яснота нека вземем снимка на известна актриса, снимка с фото рамка и да комбинираме тези две снимки.

Оригинално изображение
Оригинално изображение

Качете снимки в Photoshop

Така че, стартирайте Photoshop и изпълнете действията: "Файл" - "Отвори .." и зареди първата снимка. Също така действаме и по втората. Две изображения трябва да бъдат отворени в различни раздели на работната област на програмата.

Персонализирайте размера на снимките

Сега, когато снимките за подравняване са отворени във Photoshop, започваме да се поберем на размерите им.
Отиваме в раздела с втората снимка и няма значение кой от тях - всяка снимка ще бъде комбинирана с другата, използвайки слоеве. По-късно можете да преместите всеки слой напред, спрямо другия.

Натиснете клавишите CTRL + A ("Избери всички"). След като снимката на ръбовете формира селекция под формата на пунктирана линия, отидете в менюто "Редактиране" - "Изрязване" . Това действие може да се извърши и чрез клавишната комбинация CTRL + X.

Изберете изображение

Изрязваме снимката, поставяме я в клипборда. Сега отидете на раздела Workspace с друга снимка и натиснете CTRL + V (или "Edit" - "Paste" ).

След вмъкването в страничния прозорец с името на раздела "Слоеве" трябва да видим появата на нов слой. Общо ще има две от тях - първата и втората снимка.

Поставете снимки във Photoshop

След това, ако първият слой (снимка, към която все още не сме докоснали, към която втората снимка е била поставена под формата на слой) има малка икона под формата на ключалка - тя трябва да бъде премахната, в противен случай програмата няма да позволи промяната на този слой в бъдеще.

За да премахнете ключалката от слоя, насочваме слоя към слоя и кликнете с него с десен бутон. В диалоговия прозорец, който се показва, изберете първия елемент "Слой от фона".

Отключете слоя във Photoshop

След това се появява изскачащ прозорец, който ни информира за създаването на новия слой. Натискаме бутона "OK" :

Отключете слоя във Photoshop (2)

Така че заключването на слоя изчезва и слоят може свободно да се редактира. Ние отиваме направо да се поберем на размера на снимките. Нека първата снимка да бъде с оригиналния размер, а втората - малко повече. Намалете размера му. За това имате нужда от:

1. В прозореца за избор на слой кликнете върху левия бутон на мишката - затова казваме на програмата, че този слой ще бъде редактиран.

2. Влезте в секцията "Редактиране" - "Преобразуване" - "Мащабиране" или закопчайте комбинацията CTRL + T.

Промяна на снимките в Photoshop

3. Сега около снимката (като слой) се появи рамка, която ви позволява да промените размера си.

Разширяване на снимките във Photoshop (2)

4. Кликнете с левия бутон на мишката върху който и да е маркер (в ъгъла) и намалете или увеличите снимката до желания размер.

Маркерът в Photoshop

5. За да промените пропорциите пропорционално, натиснете и задръжте клавиша SHIFT .

Така че, наближаваме последния етап. В списъка на слоевете вече виждаме два слоя: първият - с снимка на актриса, а вторият - с рамка за снимка за снимка.

След втория слой ще поставим първия слой, за това натискаме левия бутон на мишката върху този слой и придържайки натиснатия лев бутон, го преместваме под втория слой. По този начин те променят местата и вместо актрисата виждаме само рамка.

Поставете снимката в рамката във Photoshop (0)
Поставете снимка в рамката във Photoshop

След това, за да покриете изображението върху изображението в Photoshop, кликнете с левия бутон на първия слой в списъка със слоеве с рамката на картината за снимката. Така че казваме на Photoshop, че този слой ще бъде редактиран.

Поставете снимката в рамката във Photoshop (2)

След като изберете слоя за редактиране, отидете в страничната лента на инструментите и изберете инструмента Magic Wand . Кликнете върху пръчката върху фона на рамката. Автоматично създава селекция, която очертава границите на бялото.

Поставете снимката в рамката във Photoshop (3)
Поставете снимката в рамката във Photoshop (4)

След това натиснете клавиша DEL , като по този начин изтриете областта в селекцията. Премахнете селекцията, като натиснете CTRL + D.

Поставете снимката в рамката във Photoshop (5)

Тук трябва да се направят такива прости действия, за да се наслагва картина върху изображение във Photoshop.