Размерът на вътрешното съхранение на телефони и таблети постоянно се увеличава, но все още има бюджетни устройства на пазара с вграден склад от 16 GB или по-малко. В резултат на това въпросът за инсталирането на приложения на карта с памет все още е подходящ.

Решения на проблема

Има три начина за инсталиране на софтуер на карта с памет: преместване на вече инсталирани приложения, сливане на вътрешни и външни хранилища и промяна на местоположението по подразбиране за инсталиране. Помислете за тях в ред.

Метод 1: Преместване на инсталираните приложения

Поради характеристиките на Android и черупките на някои производители, преместването на инсталираните програми от вътрешна към външна памет ще бъде най-лесният начин за постигане на нашата настояща цел. Вариантите на процедурата, някои допълнителни функции и много други нюанси зависят от версията на операционната система и инсталираната обвивка, която е описана подробно в съответното ръководство, достъпно на линка по-долу.

Прехвърлете приложението на SD карта

Повече подробности: Как да преместите приложението в картата с памет в Android

Метод 2: Комбинирайте вградената памет и SD картата

В Android 6.0 и по-горе принципите на взаимодействие между системата и картата с памет се промениха, в резултат на което няколко удобни функции изчезнаха, но вместо тях разработчиците добавиха функцията Adoptable Storage - това е сливането на вътрешната памет на устройството и външното хранилище. Процедурата е много проста.

 1. Подгответе SD карта: копирайте всички важни данни от нея, тъй като процедурата включва форматиране на паметта.
 2. Поставете картата с памет в телефона. В лентата на състоянието трябва да се появи известие за свързването на ново устройство с памет - кликнете върху "Конфигуриране" в него.
 3. Свързване на карта с памет за комбиниране с вътрешно хранилище

 4. В прозореца за настройки маркирайте опцията "Използване като вътрешно хранилище" и кликнете върху "Напред" .
  Комбинирайте картата с памет с вътрешно хранилище за инсталиране на приложения

 5. Изчакайте края на процедурата за интегриране, след което всички приложения ще бъдат инсталирани на SD картата.
 6. Внимание! След това не можете просто да извадите картата с памет и да я свържете с други смартфони или компютър!

За устройства с Android 5.1 Lollipop и по-долу има и методи за превключване на памет към карта. Вече ги разгледахме подробно, затова ви препоръчваме да прочетете следващото ръководство.

Повече подробности: Инструкции за превключване на паметта на смартфон към карта с памет

Метод 3: Променете местоположението по подразбиране за инсталиране

Също така има доста интелигентен метод за заместване на мястото за инсталиране на приложения на SD картата, която е да използвате Bridge Debug Bridge.

Изтеглете мост на Debug за Android

 1. След като изтеглите, инсталирайте ADB в корена на устройството C, така че последният адрес да изглежда като C: adb .
 2. Последната директория на разопакованата ADB

 3. Уверете се, че дебъгването на USB е активирано на телефона - ако е деактивирано, използвайте следното ръководство, за да го активирате.

  Повече подробности: Как да активирате USB грешки

 4. Свържете телефона към компютъра с кабел, изчакайте инсталирането на драйверите.
 5. Стартирайте "Command Line" : отворете "Start" , напишете cmd в търсенето, кликнете върху намерената RMB програма и изберете "Run as administrator" .
 6. Обадете се на командния ред, за да стартирате ADB, за да промените местоположението на инсталацията на програмите

 7. В прозореца "Командния ред" , списък cd c:adb . Това е командата да отидете в директорията с изпълнимия файл на Debug Bridge за Android, защото ако случайно го инсталирате в директория, различна от C: adb , трябва да въведете правилния начин за инсталиране след cd оператора. След като въведете командата, натиснете "Enter" .
 8. Отворете ADB, за да промените местоположението на инсталацията на програмата

 9. След това въведете командата adb devices , което също се потвърждава чрез натискане на "Enter" , в резултат на което трябва да се появи такава информация:
  Устройство, свързано към ADB, за промяна на местоположението на инсталацията на програмата
  Това означава, че мостът за отстраняване на грешки в Android разпознава устройството и може да приема команди от него.
 10. Напишете по-долу:

  adb shell pm set-install-location 2

  Потвърдете въвеждането си, като натиснете клавиша "Enter" .
  Променете местоположението на инсталацията на програмната команда в ADB
  Тази команда променя местоположението по подразбиране за инсталиране на програми, в нашия случай на карта с памет, обозначена с номер "2". Номерът "0" обикновено се обозначава като вътрешно хранилище, така че в случай на проблеми можете лесно да върнете старата позиция: просто въведете командата adb shell pm set-install-location 0 .

 11. Изключете устройството от компютъра и рестартирайте. Сега всички приложения ще бъдат инсталирани на SD картата по подразбиране.

Този метод, обаче, не е панацея - при някои фърмуер може да се блокира възможността за промяна на местоположението на инсталацията по подразбиране.

заключение

Както можете да видите, инсталирането на приложения на SD карта не е лесна задача, а това допълнително се усложнява от ограниченията на най-новите версии на Android.