По подразбиране всички приложения се инсталират във вградената памет Устройства с Android , Използва се и за съхраняване на кеша. Но дори паметта на съвременните смартфони понякога не е достатъчна, за да изтеглите целия необходим софтуер. Е, че има достатъчно карти с памет за този обем. Как да ги използвате, за да разтоварите основната памет, ще обсъдим допълнително.

Как да превключвате паметта на телефон с Android към карта с памет

Ще изясним, че в този случай обмисляме ситуацията, когато потребителят трябва да се увери, че изтеглените файлове и програми се съхраняват на microSD. В настройките по подразбиране за Android е инсталирано автоматично изтегляне във вътрешната памет, затова ще се опитаме да го променим.

Първо, помислете за опциите прехвърляне на вече инсталирани програми , и след това - начини за промяна на вградената памет на паметта.

Забележка: Самото флаш устройство трябва да има не само голямо количество памет, но и достатъчно класа на скоростта, тъй като това ще определи качеството на игрите и приложенията, разположени на него.

Метод 1: Link2SD

Това е една от най-добрите опции сред подобни програми. Link2SD ви позволява да направите едно и също нещо, което можете да направите ръчно, но малко по-бързо. Освен това можете да премествате насила игри и приложения, които не се движат по стандартния начин.

Изтеглете Link2SD от Google Play

Инструкциите за работа с Link2SD са, както следва:

 1. Главният прозорец ще изброи всички приложения. Изберете желаното.
 2. Превъртете надолу информация за приложението и кликнете върху "Прехвърляне на SD карта" .

Прехвърляне на приложения чрез Link2SD

Прочетете още: AIMP за Android

Имайте предвид, че тези приложения, които не се транспортират по стандартния начин, могат да намалят тяхната функционалност. Например джаджите ще спрат да работят.

Метод 2: Конфигуриране на паметта

Отново се връщаме в системата. В Android можете да посочите SD картата като стандартно място за инсталиране на приложения. Отново, това не винаги работи.

Във всеки случай опитайте следното:

 1. В настройките отворете секцията "Памет" .
 2. Отидете в паметта на Android

 3. Кликнете върху "Предпочитано място за инсталиране" и изберете "SD карта" .
 4. Инсталиране на приложения на SD картата по подразбиране

 5. Можете също да зададете място за съхранение, за да запишете други файлове, като маркирате SD картата като "Памет по подразбиране" .

SD карта - памет по подразбиране
Местоположението на елементите на вашето устройство може да се различава от дадените примери. Следователно, ако имате някакви въпроси или няма да можете да извършвате всички действия, описани в тази статия, пишете за това в коментарите по-долу. Ще помогнем за решаването на проблема.

Метод 3: Сменете вградената памет с външна

И този метод позволява да се измами Android, така че да възприема картата с памет като системна памет. От инструментариума ще ви е необходима файлов мениджър , В нашия пример ще използваме коренното изследване, което може да се изтегли Google Play Магазин ,

Моля, обърнете внимание! Процедурата, описана по-долу, се извършва на ваша отговорност. Винаги има вероятност това да доведе до проблеми в работата на Android, което може да бъде отстранено само от мигащото устройство ,

Процедурата е следната:

 1. В корена на системата отворете папката "и т.н." . За да направите това, отворете файловия мениджър.
 2. Отидете в папката "и т.н."

 3. Намерете файла "vold.fstab" и го отворете с помощта на текстов редактор.
 4. Файлът "vold.fstab"

 5. Сред всички текстове намерете 2 реда, започващи с "dev_mount" без решетка в началото. След тях трябва да отидат такива ценности:
  • "Sdcard / mnt / sdcard" ;
  • "Extsd / mnt / extsd" .
 6. Първоначалните стойности в файла vold.fstab

 7. Необходимо е да замените думите след "mnt /" , така че да става (без кавички):
  • "Sdcard / mnt / extsd" ;
  • "Extsd / mnt / sdcard" .
 8. Модифицираните стойности в файла vold.fstab

 9. На различни устройства може да има различни обозначения след "mnt /" : "sdcard" , "sdcard0" , "sdcard1" , "sdcard2" . Основното е да ги разменяте.
 10. Запазете промените и рестартирайте смартфона си.

Що се отнася до файловия мениджър, си струва да кажете, че не всички подобни програми ви позволяват да видите горните файлове. Препоръчваме ви да използвате ES Explorer ,

Метод 4: Прехвърлете приложения по стандартен начин

Започвайки с версията на Android 4.0, можете да прехвърляте някои приложения от вградената памет на SD карта, без да използвате инструменти на трети страни.

За да направите това, трябва да направите следното:

 1. Отворете "Настройки" .
 2. Отворете раздела "Приложения" .
 3. Отворете списъка с приложения

 4. Докоснете (докоснете пръста си) върху желаната програма.
 5. Кликнете върху бутона "Премести на SD карта" .

Преместване на приложение към карта
Недостатъкът на този метод е, че той не работи за всички приложения.

По този начин можете да използвате SD карта памет за игри и приложения.