Steam е водещата игрална платформа, с която можете да купувате и удобно да съхранявате игри, да чатите, да се присъединявате към групите по интереси, да играете с приятелите си и да обменяте различни игри.

За да получите достъп до всички възможности на Steam, трябва да инсталирате. Относно методологията и характеристиките на инсталацията прочетете нашата статия.

Днес Steam е оптимизиран не само за компютри с операционна система Windows, но и за устройства на Linux или Macintosh. Също така, разработчиците са създали собствена операционна система, наречена Steam OS, която базира своята работа на услугата Steam.

В допълнение към компютрите, разработчиците от "Валве", ангажирани с мобилната версия на програмата на платформата iOS и Android, мобилното приложение ви позволява да комуникирате дистанционно с компютърния си акаунт "Пара", да правите покупки, кореспонденция и обмен на неща.

Процесът на инсталиране на програмата на вашия компютър започва с официалния сайт на Steam, откъдето трябва да изтеглите инсталационния файл.

Изтегляне на пара

Как да инсталирате Steam

След като изтеглянето завърши, трябва да изпълните файла. Преди да отворите прозореца за инсталиране на руски език.

Процесът на инсталиране на Steam

Следвайте дадените указания. Съгласете се с лицензионното споразумение за използване на услугата Steam, след което изберете бъдещото местоположение на програмните файлове, след което изберете дали искате да имате Steam shortcuts на работния плот или менюто "Старт".

След това трябва да натиснете бутона "продължи" и да изчакате известно време, докато програмата бъде инсталирана на вашия компютър. След инсталирането, стартирайте командата за бърз достъп, който се показва, се отваря прозорецът за разрешаване, в който ще трябва да регистрирате нов акаунт в Steam. Как да направите регистрация, можете да прочетете в тази статия ,

След като сте влезли и упълномощени, ще трябва да настроите и персонализирате профила си. Въведете името и качете снимката на потребителския профил.

Сега, когато имаш готов Steam акаунт пред теб, можеш да купиш първата си игра, но за да направиш това, трябва да имаш достатъчно пари в чантата си, как да я зареждаш отново научете се от тази статия ,