Може би, Steam услугата е известна на абсолютно всички геймъри. В края на краищата това е най-голямата в света услуга за разпространение на компютърни игри и програми. За да не бъде неоснователна, бих казал, че тази услуга е записала рекорд, като е регистрирал 9,5 милиона играчи в мрежата. 6,65 милиона игри за Windows. Освен това, по време на писането на тази статия ще излезе още една дузина.

Както можете да видите, тази услуга не може да бъде пренебрегвана чрез изучаване на програми за изтегляне на игри. Разбира се, повечето от тях трябва да бъдат закупени преди изтеглянето, но има и безплатни заглавия. Всъщност Steam е огромна система, но ще гледаме само клиента за компютри с Windows.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за изтегляне на игри на вашия компютър

магазин

магазин на Steam

Това е първото нещо, което ни посреща на входа на програмата. Въпреки че не, в началото ще видите прозорец, в който ще бъдат показани основните новости, актуализации и отстъпки, събирани от целия магазин. Това, така да се каже, любими. След това отивате директно в магазина, където няколко категории са представени наведнъж. Разбира се, на първо място това е игра. Racing, MMOs, симулатори, бойни игри и много други. Но това са само жанрове. Можете също така да търсите в операционната система (Windows, Mac или Linux), да намерите игри за разрастващата се виртуална реалност и да намерите демо версии и бета версии. Също така си струва да се отбележи, че е отделен раздел с безплатни оферти, който наброява почти 406 единици (по време на писането на статията).

Раздел "Програми" съдържа предимно инструменти за разработка на софтуер. Има инструменти за моделиране, анимация, работа с видео, снимка и звук. Като цяло, почти всичко, което ви е полезно при създаването на нова игра. Също така има такива интересни приложения като например настолен компютър за виртуална реалност.

устройства на Steam

Компанията Valve - разработчик Stim - в допълнение към игрите разработва игрални устройства. До този момент списъкът е малък: Парогенератор, връзка, машини и HTC Vive. За всяка от тях се създава специална страница, на която можете да видите характеристиките, отзивите и, ако желаете, да поръчате устройството.

И накрая, последният раздел е "Видео". Тук ще намерите много тренировъчни видеоклипове, както и сериали и филми от различни жанрове. Разбира се, няма да намерите нови неща в киното в Холивуд, защото тук има най-вече проекти за индийци. Независимо от това, да погледнем какво става.

Библиотеката

библиотека на Steam

Всички свалени и закупени игри ще бъдат показани във вашата лична библиотека. В страничната лента се показват както изтеглени, така и несвали програми. Всеки от тях можете бързо да стартирате или изтеглите. Също така има основна информация за самата игра и за вашата активност в нея: продължителност, време на последното изпълнение, постижения. От тук можете бързо да отидете в общността, да видите допълнителни файлове от семинара, да намерите учебни видеоклипове, да напишете преглед и много други.

изтегляния на Steam

Струва си да се отбележи, че Steam автоматично изтегля, инсталира и след това актуализира играта. Това е много удобно, но понякога е досадно, че трябва да изчакате актуализация, когато искате да играете точно сега. Решението на този проблем е много проста - оставете програмата да работи на заден план, а след това стартирайте по-бързо, а актуализациите няма да отнемат времето ви.

общност

общността на Steam

Разбира се, всички налични продукти не могат да съществуват отделно от общността. Освен това, предвид тази огромна аудитория на услугата. Всяка игра има свое собствено общество, в което участниците могат да обсъждат процеса на игра, да споделят съвети, скрийншоти и видеоклипове. В допълнение, това е най-бързият начин да получавате новини за любимата си игра. Отделно е да се отбележи "Workshop", който съдържа само огромно количество съдържание. Разнообразие от кожи, карти, мисии - всичко това може да се създаде от някои геймъри за другите. Някои материали могат да изтеглят абсолютно безплатно, други ще трябва да платят. Човек не може да ви помогне, но се наслаждавайте на факта, че не е нужно да се притеснявате за ръчно инсталиране на файлове - услугата ще направи всичко автоматично. Просто трябва да стартирате играта и да се забавлявате.

Вътрешен чат

чат на Steam

Тук всичко е съвсем просто - намерете приятелите си и вече можете да общувате с тях в вградения чат. Разбира се, чатът работи не само в главния прозорец на Steam, но и по време на играта. Това ви позволява да общувате със съмишленици, почти без разсейване от геймплея и без да превключвате на приложения от трети страни.

Слушане на музика

музика на Steam

Изненадващо, има нещо подобно в Steam. Изберете папка, в която програмата трябва да търси песни, а сега имате добър плейър с всички основни функции. Всъщност вече сте предположили какво е създадено? Точно така, така че по време на играта сте били по-забавни.

Режим "Голяма снимка"

Режим Голяма снимка на Steam

Вероятно вече сте чували за операционната система на Valve, наречена SteamOS. Ако не, ще ви напомня, че е разработен на базата на Linux специално за игри. Вече можете да го изтеглите и инсталирате от официалния сайт. Въпреки това, не бързайте и опитайте режима Голяма картина в програмата Steam. Всъщност това е просто една различна черупка за всички тези функции. Защо е необходимо? За по-удобно използване на Steam услуги с помощта на гейм падове. Ако искате по-лесно - това е един вид клиент за хола, където има голяма телевизия за игри.

Предимства:

• Голяма библиотека
• Лесна употреба
• Обширна общност
• Полезни функции в самата игра (браузър, музика, наслагване и т.н.)
• Синхронизиране на данни в облак

недостатъци:

• Често срещани актуализации на програмата и игрите (субективно)

заключение

Така че, Steam е не само отлична програма за намиране, купуване и сваляне на игри, но и огромна общност от геймъри от цял ​​свят. След като изтеглите това приложение, можете не само да играете, но и да намерите приятели, да научите нещо ново, да научите нови неща и в крайна сметка просто да се забавлявате.

Свали Steam безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт