Въпреки силата на емулатора, инсталирането на BlueStacks е доста бързо. Всичко е просто, ясно и няма да има нужда от специални знания, ако няма клопки. За да се сведе до минимум рискът от грешки по време на инсталацията, е необходимо внимателно да се прочетат системните параметри. Така че, започваме инсталацията.

Изтегли BlueStacks

Инсталирайте BlueStacks на операционната система Windows 7

1. Изпълнете вече изтегления EXE файл, за да инсталирате емулатора. Можете да направите това от официалния уебсайт на програмата. Първото нещо, което виждаме, е приветстващият прозорец, кликнете върху "Напред" .

Инсталиране на емулатора BlueStacks

2. В прозореца, който се показва, изберете директорията, която да инсталирате. Ако имате операционна система Windows с 64-битов капацитет, оставете го по подразбиране. В противен случай, с 32-битова система, инсталационната директория трябва да бъде "C / Programm Files (x86)". Това действие в бъдеще може да предотврати някои проблеми с емулатора.

Кликнете върху "Напред" . Ако няма .Net FrameWork на компютъра, програмата автоматично ще го инсталира със съгласието на потребителя. В случай на повреда инсталацията ще спре и емулаторът няма да работи.

Избиране на директорията за инсталиране на емулатора BlueStacks

3. Ще бъдем помолени да дадем достъп до приложението и магазина за комуникации. Със сигурност можете да откажете, но след това изтеглянето и инсталирането на приложения от Play Market ще бъде невъзможно. И това е основната функция на BlueStacks. Определено с избора и кликнете върху "Напред" .

Активиране на функции при инсталиране на емулатора BlueStacks

4. Монтажът се извършва на 4 етапа. Първо, файловете са разопаковани. Инсталацията започва.

Първият етап от инсталирането на емулатора BlueStacks

След това програмата е подготвена за първото стартиране.

Вторият етап от инсталирането на емулатора BlueStacks

Инсталацията е завършена.

Третият етап от инсталирането на емулатора BlueStacks

На последния етап емулаторът проверява настройките.

Четвъртият етап от инсталирането на емулатора BlueStacks

Когато инсталацията приключи, ще бъдем помолени да пуснем BlueStacks.

Ако всичко е направено правилно и вашите системни изисквания съвпадат с изискванията на BlueStacks, не трябва да възникват проблеми с инсталацията.