Ефективното използване на виртуална QIWI карта включва предоставяне на нейния номер и CVV-код на системи за получаване и изпращане на електронни плащания. Разбира се, не е нужно да помните 16-цифрения идентификатор и кода за удостоверяване - собственикът на портфейла Qiwi, към който е свързана картата, винаги може да получи достъп до тази информация от всяко устройство с достъп до Интернет.

Преглед на информация за виртуална QIWI карта

За да разберете бързо подробностите за виртуалната карта Qiwi, ще ви трябва всеки модерен Android смартфон или iPhone, или компютър / лаптоп с Windows, както и достъп до портфейла (познаване на ПИН кода за отключване на мобилното приложение и / или възможност за получаване на SMS на телефонния номер-потребителски идентификатор в платежната услуга).

Разберете номера на виртуалната QIWI карта от смартфон

Собствениците на мобилни устройства на Android и iPhone могат да разберат номера на своята карта Qiwi и кода за удостоверяване по един от двата начина.

Метод 1: Мобилно приложение

Най-удобният инструмент за използване на всички възможности на портфейла QIWI е специален клиент на мобилно приложение на системата. Решението на проблема от заглавието на статията с негова помощ е много просто, като се използва един алгоритъм за Android и iOS версии на софтуера.

Прочетете също: Как да отворите QIWI Wallet чрез мобилното приложение на системата

 1. Стартирайте и отключете QIWI Wallet за Android или iOS.
 2. Стартиране и отключване на мобилно приложение Qiwi Wallet

 3. Отидете на раздела "Карти"чрез докосване на едноименната икона в долния панел на основния екран на приложението.
 4. Qiwi Wallet Cards карти в мобилното приложение

 5. Щракнете върху името "Виртуална QIWI карта", в резултат на което ще се отвори информация за картата, свързана с портфейла. Номерът на вашата карта и датата на изтичане са показани на нейното изображение в горната част на екрана.
 6. Qiwi Wallet отваря информация за виртуална карта

 7. За да разберете кода за удостоверяване, щракнете „Показване на CVV“ - изображението на картата в горната част на екрана в резултат се „обръща“ и ще видите желаните три числа.
 8. Qiwi Wallet как да разберете CVV-кода на виртуална карта

 9. Ако в допълнение към информацията, открита в съответствие с препоръките по-горе, имате нужда от нейните банкови данни, за да извършите операция с карта, превъртете информацията "Виртуална QIWI карта" надолу.
 10. Qiwi Wallet как да видите банковите данни на картата чрез мобилното приложение

Метод 2: Мобилен браузър

Ако приложението Qiwi Wallet не е налично на вашия смартфон, за да разберете номера и други данни на вашата виртуална карта, използвайте уебсайта на платежната услуга.

 1. Отворете всеки уеб браузър за Android или iOS и отидете на сайта на платежната система - qiwi.com.
 2. Отидете на уебсайта на QIWI през мобилен браузър

 3. Докоснете бутона "Да вляза" и влезте в портфейла си.
 4. Упълномощаване на уебсайта QIWI чрез мобилен браузър

 5. Отидете на раздела "Банкови карти"като докоснете името му в менюто в горната част на страницата. След това кликнете върху бутона „Действия с картата“ в района на "Виртуална QIWI карта".
 6. Бутон Map Actions на уебсайта на QIWI

 7. В менюто, което се отваря в резултат на предишния елемент, изберете "Информация за картата", на следващия екран докоснете „Показване на реквизити“.
 8. Опция Показване на подробности в менюто на виртуалната карта на уебсайта на QIWI

 9. В полето "Код за потвърждение" прозорец „Потвърдете показването на подробности“ въведете четирите цифри, получени в SMS съобщението, изпратено на телефонния номер, свързан с портфейла Qiwi. След като въведете тайната комбинация, докоснете „Продължи“.
 10. QIWI Въведете код за потвърждение от SMS, за да видите информация за виртуална карта на сайта

 11. На това нашата задача всъщност е решена - цялата основна информация за виртуалната карта QIWI: "Стая" (мога "Копие"), период на валидност и "CVV-код" се показват на отворената страница.
 12. Страница QIWI с данни за виртуални карти на уебсайта на системата

 13. Ако трябва да получите информация за банката, издала картата, за да попълните платежните нареждания, генерирани на нейния адрес, отидете в раздела "Реквизити" областта на страницата под основната информация за "виртуална пластмаса".
 14. QIWI преглед на банкови данни за виртуална карта на уебсайта на платежната система

Разбираме номера на виртуалната QIWI карта от компютъра

В среда на Windows всички функции на портфейла Qiwi се управляват чрез уебсайта на платежната система.Моля, обърнете внимание, че телефонът, в който работи SIM-картата с номера, свързан с услугата, трябва да е „на ръка“, тъй като в процеса на откриване на данните на виртуалната QIWI карта ще трябва да получите и след това да предоставите на системата тайна комбинация от номера, доставени чрез SMS.

Прочетете също:
Какво да направите, ако SMS не пристига на Android
Отстраняване на проблеми при получаване на SMS на iPhone

 1. Отворете всеки предпочитан уеб браузър и отидете на уебсайт на системата за електронни разплащания QIWI... Щракнете върху бутона "Да вляза" в горния десен ъгъл на отворената уеб страница.

  Уебсайт на платежната система на QIWI - Бутон за вход

 2. В полетата на прозореца, който се показва, въведете номера на вашия портфейл QIWI и паролата за достъп до него, щракнете "Да вляза".

  Упълномощаване на QIWI на уебсайта на платежната система

 3. От менюто в горната част на уеб страницата отидете на "Банкови карти".

  Раздел QIWI Банкови карти на уебсайта на платежната система

 4. Близо до името "Виртуална QIWI карта" има бутон „Действия с картата“ - щракнете върху него.

  Действия с бутон QIWI с картата в областта Виртуална карта на уебсайта на системата

 5. В падащото меню с опции щракнете върху "Информация за картата".

  Елемент QIWI Информация за картата в менюто с действия с виртуалната карта

 6. Щракнете върху бутона „Показване на реквизити“.

  Бутон QIWI Показва подробностите за виртуалната карта на уебсайта на системата

 7. Очаквайте SMS от подателя QIWIWallet към телефона, свързан с портфейла Qiwi. Отворете съобщението.

  QIWI - SMS с код за потвърждение за преглед на детайлите на виртуалната карта

 8. Въведете четири цифри от SMS в полето "Код за потвърждение" на прозореца, показан от уебсайта на QIWI „Потвърдете показването на подробности“.

  Прозорец QIWI Потвърдете, показвайки подробностите за виртуалната карта на уебсайта на портфейла

  Щракнете „Продължи“.

  QIWI виртуална карта, отваряща страница с подробности

 9. По този начин сте получили достъп до информацията, изисквана от системите за получаване и изпращане на плащания. Номерът на платежния инструмент може да бъде копиран в клипборда на Windows, като се използва връзката, предоставена вдясно от стойността му, датата на изтичане и CVV кодът трябва да бъдат запомнени, за да се предоставя една или друга услуга в бъдеще.

  Уеб страница на QIWI с номер, срок на годност и CVV-код Виртуална карта

 10. Ако операцията, извършена с помощта на виртуална QIWI карта, изисква познаване на данните за банката, която я е издала, щракнете върху раздела "Реквизити" под зоната с обща информация за платежния инструмент,

  Раздел QIWI Подробности на страницата с информация за виртуалната карта

  в резултат на това ще получите необходимите данни.

  Банкови данни за виртуална карта QIWI

Заключение

Въпреки факта, че информацията за виртуалната карта QIWI е секретна и надеждно защитена от любопитни очи, нейният номер и други данни могат лесно и бързо да бъдат получени от собственика на портфейла по всяко време.