Получаването на достъп до всички възможности, предоставяни в рамките на платежната услуга QIWI, се предшества от създаването на портфейл в системата. Нашата статия ще обсъди какви стъпки трябва да предприемат собствениците на устройства с Android и iPhone, за да отворят Qiwi Wallet от телефона си и да подготвят основата за ефективното му използване в бъдеще.

Как да създадете QIWI портфейл от вашия смартфон

Днес по-голямата част от мобилните устройства работят под една от двете операционни системи - Android и iOS... За да разрешите проблема с регистрацията в системата за електронни разплащания (EPS) QIWI от телефона, можете да отидете по един от двата начина, ние ще ги разгледаме за всяка софтуерна платформа поотделно.

Тъй като по-долу е описано активирането на инструмента, с който се извършват финансови транзакции, за да се избегнат проблеми и да се сведе до минимум рискът от загуба на средства, трябва внимателно да обмислите операцията по създаване на акаунт в EPS!

Android

Създателите на QIWI предоставят на потребителите на Android удобно приложение, което отваря достъп до системата за електронни разплащания. За да създадете QIWI портфейл, препоръчително е да използвате този конкретен инструмент. Не е необходимо обаче да използвате специализиран софтуер за решаване на проблема от заглавието на статията; можете да го направите с всеки браузър, инсталиран на вашия смартфон.

Метод 1: Приложение

Следващата инструкция предполага регистрация в EPS с помощта на приложението QIWI за Android от нулата. За да завършите успешно операцията, ще ви е необходим смартфон, свързан към интернет, работещ със „зелен робот“ версия 4.0 и по-нова. Освен това е необходимо да се осигури (провери) функционирането на SIM картата (възможността за получаване на SMS) с номер, който ще се превърне в идентификатор в услугата въз основа на резултатите от следните манипулации.

Прочетете също: Какво да направите, ако SMS не пристигне на вашия Android смартфон

 1. Инсталиране на QIWI за Android... Преди да можете да отворите Qiwi Wallet чрез мобилно приложение, то трябва да бъде инсталирано на устройството. Официалният, което означава най-правилният и безопасен начин за получаване на инструмента, е само един - изтегляне от Google Play Store, следователно, ако няма достъп до магазина от устройството, по-добре е да използвате "Метод 2" от тази статия!
  • Преминаваме от смартфона на Android към следната връзка. Или отворете Google App Store и намерете страницата с инструменти „Портфейл QIWI“ в Play Market с помощта на търсене.

   QIWI Wallet за Android - потърсете приложение в Google Play Store

   Изтеглете QIWI за Android от Google Play Store

  • Натиснете "Инсталирай" и изчакайте изтеглянето на приложението да завърши и след това го инсталирайте на устройството.

   QIWI Wallet за Android - инсталиране на приложение от Google Play Store

  • След приключване на инсталацията можете да затворите Play Market или веднага да преминете към използване на клиента на платежната услуга, като докоснете „Отваряне“ на страницата в Магазина.
   QIWI Wallet за Android - инсталирането на приложение от Google Play Store приключи
 2. Стартирайте приложението KIWI, като докоснете иконата на работния плот на Android или от Google Store,

  Стартиране на QIWI Wallet за Android

  и веднага преминете към създаването на портфейла:

  • Повечето потребители пропускат важен момент, който съпътства регистрацията в платежни услуги, включително Qiwi, но все пак се препоръчва да се направи следното - говорим за изучаване на условията за използване на въпросния EPS. Докосваме връзката „Прочетете офертата“и след това отидете на елемент "QIWI Wallet Оферта" от менюто, което се появява. Ние изучаваме отворения документ - условията, посочени в него, ще се считат за приети към момента на следващия параграф на тази инструкция.

   Публична оферта QIWI Wallet за Android

   Потребителите, които не смятат за важно да проучат "подписаните" правни документи, се препоръчва във всеки случай да се запознаят с информацията, показана в резултат на щракване върху връзката „Опростено и ясно за условията“!

   Портфейл QIWI за Android Прости и ясни условия за използване

  • Въведете телефонния номер, активиран в услугата и използван допълнително като потребителски идентификатор на портфейла Qiwi в съответното поле.

   QIWI Wallet за въвеждане на телефонен номер за Android за регистрация

   Приложението идентифицира географското местоположение на оператора, издал SIM картата, инсталирана в смартфона, и автоматично предоставя кода на държавата. Ако регистрираният номер се използва на друго устройство и кодът е определен неправилно, той може да бъде променен ръчно.

  • След като се уверим, че предоставените данни са верни, ние докосваме "По-нататък"... Сега чакаме SMS, чрез който ще бъде доставен кодът за потвърждение на телефонния номер.

   QIWI Wallet за Android получаване на SMS с код за потвърждение на телефонен номер

  • Въвеждаме четирицифрена комбинация от числа от съобщението от виртуалната клавиатура. След успешно преминаване на проверката, приложението автоматично ще ни отведе до следващия екран.

   QIWI Wallet за Android въведете код за потвърждение от SMS

  • Освен това системата ще изисква от вас да излезете с ПИН код, който защитава услугата QIWI на Android от неоторизиран достъп. Въвеждаме комбинация от четири числа два пъти и не забравяйте да я запомните. Ако устройството е снабдено със скенер за пръстови отпечатъци, на следващия екран можете да активирате възможността за отключване на софтуера с него.

   QIWI Wallet за Android създава ПИН код за достъп до приложението

  • Потвърдете или отхвърлете предоставянето на приложението Qiwi на възможността да използва Android модули "Геопозиция" и "Контакти".

   QIWI Wallet за Android дава разрешение за достъп до местоположение и контакти

  • Това завършва регистрацията в услугата за плащане QIWI чрез приложението Android, тоест портфейлът ни е създаден и готов за използване, до момента с нулев баланс и в състоянието "Основен лимит".
   QIWI Wallet, създаден чрез приложението за Android на платежната услуга

Освен това. Ако по-късно има нужда да регистрирате друг номер в услугата с помощта на приложението Qiwi за Android, трябва да извършите горната операция, като преди това сте излезли от съществуващия портфейл. За да направите това, докоснете съответния бутон в раздела „Профил“ прикачени файлове и потвърдете получената заявка.

QIWI за Android, излизащ от портфейла

Метод 2: Сайт

Използвайки втория метод, е възможно да се реши проблемът от заглавието на статията в Android среда по-бързо, отколкото да се прибегне до горните инструкции, но по-нататъшното използване на финансовия инструмент няма да бъде толкова удобно и в някои случаи по-малко ефективно.

 1. Предпочитан старт уеб браузър за android и отидете на мобилната версия на сайта qiwi.com като следвате връзката или като въведете адреса в съответния ред ръчно и докоснете "Отивам".

  QIWI Wallet - преход към уебсайта на системата от смартфон с Android

  Отворете уебсайта на QIWI

 2. Извикваме менюто на сайта, като щракваме върху трите чертички в горната част на екрана вляво и в него докосваме „Създаване на портфейл“.

  Меню на уебсайта QIWI Wallet Service - Създаване на елемент от портфейла

 3. Въведете телефонния си номер в съответното поле, поставете отметка в квадратчето до "Аз не съм робот" (разрешете captcha, ако е необходимо), натиснете „Продължи“.

  QIWI Wallet, въвеждайки регистрирания телефонен номер на уебсайта на системата

 4. Очакваме SMS от подателя "QIWIWallet"... Отидете до съобщението и въведете тайния код от него в полето на страницата за регистрация. След това натиснете „Потвърждаване“.

  Въвеждане на QIWI Wallet код от SMS при регистрация на уебсайта на услугата

 5. Ние изучаваме пълната (връзка „С оферта“)

  Достъп на QIWI Wallet до Офертата при регистрация в системата чрез уебсайта

  или тръгнете за кратко (потупване „Опростено и ясно за условията“) информация за аспектите на създаването и използването на акаунт в системата за електронни разплащания.

  Страница на QIWI Wallet Прости и ясни за условията на уебсайта на платежната система

 6. Създаваме парола, която ще служи като ключ за достъп до уебсайта на QIWI и следователно до възможностите на портфейла, като въведем тайна комбинация в съответното поле на страницата Парола за вход... След това щракнете "Регистрирам".

  QIWI Създаване на парола за достъп до портфейла при регистрация през уебсайта на услугата

 7. В резултат на горните стъпки ще се отвори уеб страницата за управление на портфейла Qiwi - това завършва процедурата по отварянето му, можете да продължите да попълвате създадения акаунт или други операции.

  QIWI Wallet е регистриран чрез уебсайта на системата и е готов за използване

iOS

Собствениците на смартфони на Apple имат възможност много бързо да регистрират нов портфейл в системата QIWI, използвайки своя iPhone и една от следните две инструкции. Първо, необходимо е да се осигури възможност за получаване на SMS на номера, който ще се превърне в логин в услугата за електронно плащане, както и да се свърже устройството с интернет.

Прочетете също:
Какво да направите, ако SMS съобщенията не са получени на iPhone
Активиране на интернет на iPhone

Метод 1: Приложение

За да се отвори не само, но и в бъдеще, за да се възползва максимално от предимствата на QIWI Wallet от iOS средата, създателите на услугата предлагат да се използва специализирано клиентско приложение. Препоръчително е първо да използвате това решение.

 1. Инсталиране на приложението QIWI за iOS... Имайте предвид, че изтеглянето и инсталирането на инструмента на iPhone следва единствения метод, документиран от разработчика - от Apple App Store!

  Изтеглете приложението QIWI Wallet от Apple App Store

  • Следвайте връзката по-горе от iPhone или влезте в App Store, като докоснете иконата Store на работния плот на iPhone, в раздела "Търсене" въведете заявка „Портфейл QIWI“и след това отворете страницата на програмата, като докоснете съответния резултат в SERP.

   QIWI Wallet за iOS - потърсете приложение в Apple App Store

  • Натиснете "Изтегли" и потвърдете заявките от App Store.

   QIWI Wallet за iOS - изтеглете програмата от Apple App Store

  • Изчакваме инсталацията да завърши, след което, чрез докосване „Отваряне“ на страницата на QIWI Wallet в App Store, можем веднага да преминем към следващата стъпка от тази инструкция.

   Стартиране на QIWI Wallet за iOS инсталиране на приложение от Apple App Store

 2. Стартирайте инсталираната програма QIWI, като следвате предишната стъпка от инструкцията от Apple App Store или като докоснете иконата на инструмента в списъка с наличните от iPhone.

  Портфейл QIWI за iOS стартира програмата след инсталация

  Нека да преминем към създаването на портфейл:

  • Извършваме стъпка, пренебрегвана от повечето потребители - изучаваме споразумението за оферта, чиито условия ще се считат за приети на следващия етап на регистрация в платежната услуга. За това докосваме „Прочетете офертата“.

   QIWI Wallet за iOS изучава офертата при регистрация чрез приложението

   Освен това или във всеки случай няма да е излишно да се запознаете с информацията, която се отваря чрез връзката „Опростено и ясно за условията“.

   Портфейл QIWI за iOS Прости и ясни условия за използване

  • В полето на екрана на iPhone въведете телефонния номер, регистриран в системата, който допълнително ще служи като идентификатор на портфейла Qiwi, след което щракнете върху "По-нататък".

   QIWI Wallet за iOS въведете телефонния номер, регистриран в системата

  • Очакваме SMS от системата, отворете я и предоставете програмата, като въведете цифров код от виртуалната клавиатура, за да проверите номера.

   QIWI Wallet за въвеждане на код на iOS от SMS за проверка на телефонен номер по време на регистрацията

  • На следващия екран създаваме ПИН код за достъп до системата Qiwi от iPhone - това действие е необходимо.

   Създаване на ПИН код за QIWI iOS Wallet по време на регистрация

  • Всъщност процедурата за отваряне на QIWI портфейл е завършена. Остава да се даде разрешение на системата да изпраща известия,

   Портфейл QIWI за iOS, издаващ разрешения за програмата

   след което ще бъде възможно да се използват всички предимства на създадения инструмент за работа с електронната система за разплащане.

   QIWI Wallet за iOS акаунт в системата, създадена чрез приложението

По-късно може да се наложи да създадете друг портфейл, като използвате приложението QIWI iOS. В този случай е достатъчно да излезете от акаунта, който използвате в момента, и след това да следвате инструкциите по-горе. За да извикате екрана за вход / регистрация, отидете в раздела „Профил“ приложения, след това щракнете „Изход от портфейла“ и потвърдете получената заявка.

QIWI Wallet за iOS излизане, за да регистрирате нов номер

Метод 2: Сайт

Ако по някаква причина няма желание или необходимост да се използва гореописаната iOS програма или няма време за инсталиране на софтуера, можете да регистрирате акаунт в системата за електронни разплащания чрез мобилната версия на официалния уебсайт на QIWI.

 1. На iPhone стартирайте всеки предпочитан уеб браузър и отворете уебсайта в него. qiwi.com.

  QIWI Wallet отидете на уебсайта на системата чрез всеки браузър за iOS

  Отидете на официалния уебсайт на платежната услуга QIWI

 2. Докосвайки трите реда в горния ляв ъгъл на страницата, извикваме менюто, където докосваме „Създаване на портфейл“.

  QIWI Wallet извиква менюто на уебсайта на услугата от iPhone - елемент Създаване на портфейл

 3. Въведете в полето телефонния номер, регистриран в системата „СЪЗДАЙТЕ СВОЯ ПОРТФЕЛ“... Решаваме капча и след това докосваме „Продължи“.

  Регистрация на QIWI Wallet от iPhone през сайта - въвеждане на телефонен номер

 4. След като получи SMS от "QiwiWallet", отворете го и предоставете получената четирицифрена комбинация на приложението EPS.

  Създаване на QIWI Wallet от iPhone през сайта - получаване и въвеждане на код за потвърждение от SMS

 5. След като прочетете и всъщност "се абонирате" под информацията за условията за ползване на услугата (връзки „С оферта“, „Опростено и ясно за условията“), измислете парола за достъп до платежната система и след това я въведете в полето на екрана.

  QIWI Wallet отваряне от iPhone през уебсайта - условия за използване, създаване на парола

 6. Последната стъпка, след която QIWI Wallet ще бъде създаден и отворен в браузъра, е да щракнете върху бутона, показан от уеб страницата "Регистрирам".

  QIWI Wallet завършване на създаването от iPhone чрез уебсайт

Заключение

В заключение на материала, нека още веднъж да отбележим изключителната простота на процеса на регистрация на QIWI Wallet от модерен Android смартфон и iPhone. Дори начинаещи потребители и лица, които никога не са използвали системи за електронни разплащания, могат много бързо да започнат да оценяват предимствата на инструмента, създаден съгласно инструкциите от статията.