Съвсем наскоро, Apple е внедрила популярна услуга Apple Music, която позволява минимална такса за страната ни да получи достъп до огромна музикална колекция. В допълнение, Apple Music също има отделна услуга, наречена Радио, което ви позволява да слушате музика и да намерите нова музика за себе си.

Радиото е специална услуга, която е част от абонамента за Apple Music, която ви позволява да слушате различни онлайн радиостанции, които се излъчват както на живо (по отношение на популярни радиостанции, но и без значение за Русия), така и на персонализирани радиостанции, където се събират индивидуални музикални колекции.

Как да слушам радиото в iTunes?

На първо място, струва си да се изясни, че слушателят на услугата "Радио" може да бъде потребител, който се абонира за Apple Music. Ако все още не сте свързани с Apple Music, можете да се абонирате директно по време на стартирането на радиото.

1. Стартирайте iTunes. В горния ляв ъгъл на програмата трябва да отворите секцията "Музика" , а в горната част на прозореца отидете в раздела "Радио" .

Как да слушате радиото в iTunes

2. Показва се списъкът с наличните радио станции. За да започнете да възпроизвеждате избраната радио станция, задръжте курсора на мишката върху нея и след това кликнете върху иконата на възпроизвеждане.

Как да слушате радиото в iTunes

3. Ако още не сте свързани с Apple Music, iTunes ще ви подкани да се абонирате. Ако сте готови да получите фиксирана месечна такса от баланса си, кликнете върху бутона "Абонирайте се за Apple Music" .

Как да слушате радиото в iTunes

4. Ако преди това не сте се абонирали за услугата Apple Music, най-вероятно ще бъдете на разположение за три месеца безплатно ползване (във всеки случай днес такъв дял все още е валиден). За да направите това, кликнете върху бутона "3 месеца безплатно" .

Как да слушате радиото в iTunes

5. За да стартирате абонамента, ще трябва да въведете парола от вашия Apple ID, след което ще се отвори достъп до радиото и други функции на Apple Music.

Ако след известно време нямате нужда от радио и Apple Music, ще трябва да прекъснете абонамента, в противен случай парите автоматично ще бъдат отписани от вашата карта. За това как да прекъснете абонаментите си чрез програмата iTunes, преди да бъде разказано на нашия сайт.

Как да се отпишете от iTunes

Службата "Радио" е полезно средство за слушане на музикални колекции, което ще ви позволи да намерите свежи и интересни композиции в съответствие с темата, избрана от вас.