Когато за първи път включите устройството си с Android, ще бъдете помолени да създадете или влезете в съществуващ профил Google , В противен случай повечето от функциите на приложението на смартфона ще бъдат скрити, плюс винаги ще получавате заявки за влизане в профила си. Но ако е лесно да влезете, тогава ще бъде по-трудно да излезете.

Процесът на напускане на Google на Android

Ако по някаква причина трябва да излезете от профила в Google, свързан със смартфона ви, ще трябва да преминете към настройките. В някои версии Android може да бъде пуснат само ако два или повече профила са свързани с устройството. Когато излезете от профила, някои от личните ви данни ще бъдат загубени, докато не влезете отново в профила, който първоначално бе прикрепен към устройството.

Не забравяйте, че излизането от профила ви в Google на смартфона ви носи известни рискове за неговата ефективност.

Ако все пак решите, прочетете тази стъпка по стъпка:

  1. Отворете " Настройки" .
  2. Намерете блока с заглавие "Профили" . В зависимост от версията на Android можете да имате връзка към секцията за настройки вместо блока. Името ще бъде грубо следните "Лични данни" . Там трябва да намерите "Сметки" .
  3. Намерете елемента "Google" .
  4. Управлявайте профилите в настройките за Android

  5. В него кликнете върху елипсата отгоре. Ще видите малко меню, където трябва да изберете "Изтриване на данни от приложението" (може да се нарича "Изтриване на профил" ).
  6. Излезте от Google в настройките за Android

  7. Потвърдете намеренията си.

Струва си да се разбере, че оставяйки свързания си профил в Google на смартфона си, излагате повечето от личните си данни на риск, затова е препоръчително да помислите за създаване на резервни копия на последния.