Потребителите на смартфони и таблети с Android OS в по-голямата си част използват едно от двете популярни решения за навигация - Карти от Yandex или Google. Директно в тази статия ще се съсредоточим върху Google Карти, а именно как да видите хронологията на движенията по картата.

Разглеждаме историята на местоположенията в Google

За да получите отговор на въпроса: "Къде бях по едно и също време?" Можете да използвате компютър или лаптоп или мобилно устройство. В първия случай ще трябва да поискате помощ от уеб браузър, а във втория - от корпоративното приложение.

Вариант 1: Браузър на компютър

За да реши проблема ни, всеки уеб браузър ще направи това. В нашия пример ще използваме Google хром ,

Онлайн услуга Google Карти

 1. Следвайте връзката по-горе. Ако се нуждаете от това, влезте в профила си, като въведете своя имейл адрес и парола от същия профил в Google, който използвате на своя смартфон или таблет. Отворете менюто, като кликнете върху трите хоризонтални линии в горния ляв ъгъл.
 2. Бутон "Меню" в Google Карти

 3. В списъка, който се отваря, изберете "Timeline" .
 4. Хронология в Google Карти

 5. Определете периода, за който искате да видите историята на местоположенията. Можете да посочите деня, месеца, годината.
 6. Хронологичен период в Google Карти

 7. Всичките ви движения ще бъдат показани на картата, които могат да бъдат мащабирани с колелцето на мишката и да се преместят, като щракнете върху левия бутон (LMB) и плъзнете в желаната посока.
 8. Показване на местоположения в Google Карти

Ако искате да видите на картата тези места, които сте посетили напоследък, като отворите менюто на Google Карти, изберете алтернативно "Моите места" - "Посетени места" .

Посетени места в Google Карти

Ако забележите грешка в хронологията на движенията си, тя може лесно да бъде коригирана.

 1. Изберете грешното място на картата.
 2. Кликнете върху стрелката за насочване надолу.
 3. Сега изберете подходящото място, ако е необходимо, можете да използвате търсенето.

Определяне на конкретно местоположение в Google Карти

Съвет: За да промените датата на посещение на място, просто кликнете върху него и въведете правилната стойност.

Така че само можете да видите историята на местоположенията в Google Карти, като използвате уеб браузър и компютър. И все пак, много предпочитат да го направят от своя телефон.

Вариант 2: Мобилно приложение

Можете да получите подробна информация за хронологията, използвайки Google Карти за вашия смартфон или таблет с Android OS. Но това може да стане само ако приложението първоначално е имало достъп до местоположението ви (зададено при първото стартиране или инсталиране, в зависимост от версията на операционната система).

 1. Стартирайте приложението, отворете страничното му меню. Можете да направите това, като докоснете три хоризонтални ивици или плъзнете от ляво на дясно.
 2. Бутон "Меню" в Google Карти за мобилни устройства

 3. В списъка изберете "Timeline".
 4. График в Google Карти за мобилни устройства

  Забележка: Ако на екрана се покаже съобщението, показано на екрана по-долу, няма да можете да преглеждате историята на местоположенията, тъй като тази функция не е била активирана преди това.

  Включете хронологията в Google Карти за мобилни устройства

 5. Ако посещавате този раздел за първи път, възможно е да се появи прозорецът "Вашата хронология" , в който ще трябва да натиснете бутона "Старт" .
 6. Стартиране на хронологията в мобилните Google Карти

 7. Картата ще покаже вашите движения за днес.
 8. Показване на местоположението на хронологията в Google Карти за мобилни устройства

Като докоснете иконата на календара, можете да изберете деня, месеца и годината, за които искате да намерите информацията за местоположението си.

Календар на хронологията в мобилните Google Карти

Както и в Google Карти в браузъра, можете също да видите наскоро посетените места в мобилното приложение.

Списък на посещаваните места в Google Карти за мобилни устройства

За да направите това, в менюто изберете "Вашите места" - "Посетени" .

Промяна на мястото в хронологията в Google Карти за мобилни устройства

Може да се променя и данните в хронологията. Намерете мястото, за което информацията е неправилна, докоснете я, изберете "Редактиране" и въведете правилната информация.

заключение

Историята на местоположенията в Google Карти може да се разглежда както на компютър, използващ който и да е удобен браузър, така и на устройство с Android. Трябва обаче да се отбележи, че изпълнението на двете опции е възможно само ако мобилното приложение първоначално е имало достъп до необходимата информация.