Как да направим репост във Facebook

Социалната мрежа Facebook, подобно на много други сайтове в мрежата, позволява на всеки потребител да прави записи за различни постове, като ги публикува с указание за оригиналния източник. За да направите това, просто използвайте вградените функции. В хода на тази статия ще разкажем за него на примера на уеб сайт и мобилно приложение.

Репост Facebook

В разглежданата социална мрежа има само един начин за споделяне на записите, независимо от техния вид и съдържание. Това важи както за общността, така и за личната страница. В този случай публикациите могат да бъдат публикувани на различни места, независимо дали това е вашият информационен канал или диалог. Въпреки това си струва да си припомним, че дори тази функционалност има редица ограничения.

Вариант 1: Уебсайт

За да направите повторно публикуване в пълната версия на сайта, първо трябва да намерите записа, който искате, и да решите къде искате да го изпратите. След като дефинирате този аспект, можете да започнете да създавате повторение. В този случай имайте предвид, че не всички копия са копирани. Например публикации, създадени в затворени общности, могат да се публикуват само в лични съобщения.

 1. Отворете Facebook и отидете на публикацията, която искате да копирате. Ще вземем за база записа, отворен в режим на цял екран и публикуван първоначално в отворената тематична общност.
 2. Прескачане до публикуване във Facebook

 3. Под публикацията или в дясната страна на изображението кликнете върху връзката „Споделяне“ . Той също така показва статистиката на потребителския дял, в който ще бъдете взети под внимание след създаването на повторното публикуване.
 4. Отидете на публикуване във Facebook

 5. В горната част на отворения прозорец кликнете върху връзката „Сподели в хрониката“ и изберете подходящата опция. Както беше казано, някои места могат да бъдат блокирани поради естеството на личния живот.
 6. Избор на място за публикуване на пост във Facebook

 7. Ако е възможно, можете също да настроите поверителността на записа чрез падащия списък Приятели и да добавите собствено съдържание към съществуващия. В този случай всички добавени данни ще бъдат поставени над оригиналния запис.
 8. Настройки на хранилището във Facebook

 9. След като приключите с редактирането, кликнете върху бутона „Публикуване“, за да направите повторно публикуване.

  Публикувай пост във Facebook

  Впоследствие публикацията ще се появи на предварително избрано място. Например, ние записваме е публикуван в хрониката.

 10. Успешно публикувана репост във Facebook

Моля, обърнете внимание, че след извършените действия отделната информация за публикацията не се запазва, независимо дали е харесвана или коментар. Ето защо, извършването на репости е от значение само за запазване на всяка информация за вас или за приятели.

Вариант 2: Мобилно приложение

Процедурата за създаване на репост в официалното мобилно приложение на Facebook е почти същата като уеб версията на сайта, с изключение на интерфейса. Въпреки това, ние все още ви показваме как да копирате публикация на смартфон. Освен това, съдейки по статистиката, по-голямата част от потребителите използват мобилното приложение.

 1. Независимо от платформата, като отворите приложението Facebook, отидете на поста, чието пожелание искате да направите. Както и при сайта, той може да бъде почти всеки пост.

  Отидете на групова публикация във Facebook приложение

  Ако се налага да презапишете целия запис, включително изображения и прикачен текст, трябва да извършите допълнителни действия, без да използвате режима на гледане на цял екран. В противен случай, разширете записа на цял екран, като кликнете върху някоя област.

 2. Преглед на цял екран в Facebook

 3. След това, независимо от опцията, кликнете върху бутона "Споделяне" . Във всички случаи тя се намира в най-долната част на екрана от дясната страна.
 4. Преместване за повторно въвеждане на записи във Facebook приложение

 5. Веднага след това в долната част на екрана ще се появи прозорец, където можете да изберете мястото на публикуване на публикацията, като кликнете върху „Facebook“ .

  Настройки за повторно посещение във Facebook

  Или можете да персонализирате настройките си за поверителност, като докоснете „Само мен“.

 6. Настройки за поверителност на Facebook за повторно полагане

 7. Можете да ограничите бутона "Изпращане на съобщение" или "Копиране на връзка", за да публикувате публикацията. След приключване на подготовката, щракнете върху Сподели сега и повторното изпращане на записа ще приключи.
 8. Първата версия на repost във Facebook приложението

 9. Можете също така да кликнете върху иконата с две стрелки в горния десен ъгъл, като по този начин отворите формуляра за създаване на повторно публикуване, подобно на използвания на уебсайта.
 10. Втората възможност за повторно публикуване във Facebook приложението

 11. Ако е необходимо, добавете допълнителна информация и променете местоположението на публикацията с помощта на падащия списък по-горе.
 12. Подготовка на пост за повторно публикуване във Facebook приложението

 13. За да завършите, кликнете върху бутона „Публикуване“ в същата горната лента. След като тази репост ще бъде изпратена.

  Попълнете записи в приложението Facebook

  Намерете публикация в бъдеще, можете в собствената си хроника на отделен раздел.

 14. Успешни записи за повторно публикуване във Facebook приложението

Надяваме се, че успяхме да отговорим на въпроса, зададен от създаването и изпълнението на репост записи от нашия собствен пример.