Instagram отдавна е собственост на Facebook, така че не е изненадващо, че тези социални мрежи са тясно свързани. Така че, за регистрация и последващо разрешение в първата сметка може да се използва сметката от втората. Това, на първо място, елиминира необходимостта от създаване и запомняне на ново потребителско име и парола, което за много потребители е неоспоримо предимство.

Вижте също: Как да се регистрирате и влезте в Instagram

Как да се регистрирам Instagram и тогава вече ви казахме да влезете в профила си - в тази статия ще обсъдим използването на профил за тази цел. Facebook ,

Вижте също: Как да се регистрирате и Влезте във Facebook

Влезте във Facebook

Както знаете, Instagram е крос-платформена услуга. Това означава, че имате достъп до всички функции на тази социална мрежа във всеки браузър на компютъра ви (независимо от инсталираната операционна система) или в мобилно приложение ( андроид и IOS ). Повечето потребители предпочитат втората опция, ще разкажем за всяка от тях.

Вариант 1: Мобилно приложение

Както вече споменахме по-горе, Instagram е достъпен за мобилни устройства, работещи с двете най-популярни операционни системи - iOS и Android. Вход в профила Ви чрез профила си във Facebook се извършва по следния алгоритъм:

Забележка: Следва процедурата за упълномощаване на примера на iPhone, но на смартфони и таблети от противоположния лагер - Android - всичко е направено по същия начин.

 1. За да направите това, трябва да стартирате приложението Instagram. В долната част на прозореца кликнете върху бутона „Вход с Facebook“ .
 2. Влезте в Instagram с Facebook

 3. Екранът ще започне да зарежда страницата, на която ще трябва да въведете имейл адреса (мобилния номер) и паролата от профила си във Facebook.
 4. Вход и парола от Facebook за упълномощаване в приложението Instagram

 5. Като посочите правилните данни и чакате изтеглянето, ще видите профила си.

Вариант 2: Компютър

На компютъра Instagram е достъпен не само като уеб версия (официален сайт), но и като приложение. Вярно е, че последните могат да инсталират само потребителите. Windows 10 в който има магазин.

Уеб версия
Можете да използвате всеки браузър, за да влезете в сайта на Instagram чрез вашия Facebook акаунт. Като цяло процедурата изглежда така:

 1. Отидете на началната страница на Instagram чрез тази връзка , В десния панел кликнете върху бутона „Вход с Facebook“ .
 2. Влезте в Instagram чрез Facebook

 3. Екранът ще зареди блока за оторизация, в който трябва да посочите вашия имейл адрес (мобилен телефон) и парола от профила си във Facebook.
 4. Влизане във Facebook и парола за оторизация в Instagram

 5. След като влезете в профила си, Instagram ще се появи на екрана.

Официално приложение
В оскъдния асортимент от програми и игри, представени в Microsoft Store (Windows 10) има и официален Instagram социален мрежов клиент, който е доста подходящ за удобно използване на компютър. Вход чрез Facebook в този случай ще се извърши по аналогия с горните стъпки.
Инсталирайте приложението Instagram от Microsoft Store в Windows 10

Вижте също: Как да инсталирате Магазина в Windows 10

 1. Когато стартирате приложението за първи път след инсталацията, кликнете върху едва забележимата връзка “Вход” , която е маркирана на изображението по-долу.
 2. Влезте в Instagram за Windows 10

 3. След това кликнете върху бутона "Вход с Facebook" .
 4. Влезте в Instagram чрез Facebook в официалното Windows 10 приложение.

 5. Въведете данните си за вход (имейл адрес или телефонен номер) и паролата за профила си във Facebook в полетата, предвидени за това,
  Въведете потребителското име и паролата на вашия Facebook акаунт, за да влезете в Instagram
  и след това кликнете върху бутона "Вход" .
 6. Влезте в Instagram с вашето потребителско име и парола от Facebook за Windows 10

 7. Мобилната версия на социалната мрежа ще бъде изтеглена в уеб браузъра, вграден в приложението. Потвърдете влизането си в профила си, като кликнете върху бутона „OK“ в изскачащия прозорец.
 8. Потвърдете влизането в Instagram чрез Facebook в Windows 10

 9. След кратко изтегляне ще се озовете на главната страница на Instagram за PC, която на практика практически не се различава от приложението.
 10. Влезте в Instagram чрез Facebook успешно на Windows 10

заключение

Както виждате, няма нищо трудно да влезете в Instagram чрез Facebook. И това може да стане както на смартфон или таблет с Android и iOS, така и на компютър с Windows 10 и предишните му версии (въпреки че в последния случай ще трябва да се ограничите до уеб сайта). Надяваме се, че този материал е полезен за вас.