Mozilla Firefox - отличен надежден браузър, който заслужава правото да стане основен уеб браузър на вашия компютър. За щастие, в Windows има няколко начина Firefox да стане браузърът по подразбиране.

Като направите Mozilla Firefox програмата по подразбиране, този уеб браузър ще стане основен браузър на вашия компютър. Например, ако кликнете върху URL в дадена програма, Firefox автоматично ще се стартира на екрана, което ще започне да пренасочва към избрания адрес.

Задайте Firefox като браузър по подразбиране

Както вече споменахме по-горе, за да направите браузъра Firefox по подразбиране, ще ви бъдат дадени няколко избора наведнъж.

Метод 1: Стартирайте браузъра

Всеки производител на браузъри иска продуктът да бъде основният за потребителите на компютъра. В това отношение, когато се стартират повечето браузъри, се появява прозорец, който ви подканва да го направите по подразбиране. Същата ситуация е с Firefox: просто стартирайте браузъра и най-вероятно екранът ще покаже такова предложение. Просто трябва да се съгласите с това, като кликнете върху бутона "Направете Firefox като браузър по подразбиране" .

Как да направите Firefox браузъра по подразбиране

Метод 2: Настройки на браузъра

Първият метод може да не е от значение, ако преди това сте отхвърлили офертата и не е маркирана "Винаги правете тази проверка, когато Firefox стартира" . В този случай можете също да направите Firefox браузъра по подразбиране чрез настройките на уеб браузъра.

  1. Отворете менюто и изберете "Настройки" .
  2. Меню за настройки в Mozilla Firefox

  3. Секцията с инсталирането на браузъра по подразбиране ще бъде първата. Кликнете върху бутона "Задаване като по подразбиране ..." .
  4. Инсталиране на Mozilla Firefox като браузър по подразбиране чрез настройките

  5. Отваря се прозорец с инсталираните основни приложения. В секцията "Уеб браузър" кликнете върху текущата опция.
  6. Променете браузъра по подразбиране на Mozilla Firefox

  7. От падащия списък изберете Firefox.
  8. Избор на избрания браузър

  9. Сега основният браузър е Firefox.
  10. Mozilla Firefox е инсталиран по подразбиране

Метод 3: Контролен панел на Windows

Отворете менюто "Контролен панел" , използвайте режима за преглед "Малки икони" и отидете на "Програми по подразбиране" .

Как да направите Firefox браузъра по подразбиране

Отворете първия елемент "Задаване на програмите по подразбиране" .

Как да направите Firefox браузъра по подразбиране

Изчакайте няколко минути, докато Windows зареди списъка с програми, инсталирани на компютъра. След това в левия прозорец на прозореца намерете и изберете Mozilla Firefox с едно кликване. Вдясно трябва просто да изберете "Използване на тази програма по подразбиране" и след това да затворите прозореца, като кликнете върху бутона "OK" .

Как да направите Firefox браузъра по подразбиране

Използвайки някой от предложените методи, инсталирате любимите си Mozilla Firefox като основен уеб браузър на вашия компютър.