Обикновено връзката с всяко съдържание в Интернет е дълъг набор от знаци. Ако искате да направите кратка и точна връзка, например за програма за препращане, можете да помогнете на специална услуга от Google, предназначена за бързо и точно съкращаване на връзките. В тази статия ще ви кажа как да го използвате.

Как да създадете кратък URL адрес в URL по-кратък

Отидете на страницата на услугата Google url shortener , Въпреки че този сайт е достъпен само на английски език, при използването му не трябва да има проблеми, тъй като алгоритъмът за намаляване на връзката е възможно най-прост.

Как да намалите връзките чрез Google 1

1. Въведете или копирайте връзката си в горната линия

2. Поставете отметка в квадратчето до "Аз не съм робот" и потвърдете, че не сте бот, изпълнявайки проста задача, предложена от програмата. Кликнете върху бутона "Потвърждаване".

Как да намалите връзките чрез Google 2

3. Кликнете върху бутона "SHORTEN URL".

Как да намалите връзките чрез Google 3

4. В горния край на малкия прозорец ще се появи нов пряк път. Копирайте го, като кликнете върху иконата "Copy short url" до него и го прехвърлите в текстов документ, блог или съобщение. Само тогава кликнете върху "Готово".

Как да намалите връзките чрез Google 4

Това е всичко! Кратката връзка е готова за използване. Можете да го проверите, като я поставите в адресната лента на браузъра и го навигирате.

Работата с shortener на url в Google има няколко недостатъка, например, не можете да създадете няколко различни връзки, водещи към вашата страница, затова не знаете коя от връзките работи по-добре. Също така в тази услуга статистиката за получените връзки не е налице.

Сред неоспоримите предимства на тази услуга е гаранцията, че връзките ще работят, докато вашият акаунт съществува. Всички връзки са надеждно съхранени на сървърите на Google.

Прочетете още: Как да създадете профил в Google