Нова версия на Windows, която, както е известно, ще бъде последната, получила редица предимства пред своите предшественици. Тя има нова функционалност, стана по-удобна за работа и просто стана по-красива. Както знаете обаче, за да инсталирате Windows 10, трябва да имате интернет и специален буутлоудър, но не всеки може да си позволи да изтеглите няколко гигабайта (около 8) от данните. Затова можете да създадете bootable USB флаш устройство или диск за зареждане с Windows 10, така че файловете да са винаги с вас.

UltraISO е програма за работа с виртуални дискове, дискове и изображения. Програмата има много широка функционалност и с право се смята за една от най-добрите в своята област. В него ще направим нашето стартиращо USB флаш устройство Windows 10.

Изтегляне на UltraISO

Как да създадете bootable USB флаш устройство или диск с Windows 10 в UltraISO

За да създадете стартиращо USB флаш устройство или Windows 10 диск, първо го свалете Официален сайт средства за създаване на медии.

Изтеглете инструмента за създаване на стартиращо USB флаш устройство

Сега изпълнете току-що изтегленото и следвайте ръководството на инсталатора. Във всеки нов прозорец кликнете върху "Напред".

Програма за инсталиране за създаване на стартиращо USB флаш устройство

След това изберете "Създаване на инсталационен носител за друг компютър" и отново кликнете върху бутона "Напред".

Създаване на инсталационния носител

В следващия прозорец изберете архитектурата и езика на вашата бъдеща операционна система. Ако нищо не може да бъде променено, просто махнете отметката от "Използване на препоръчителните настройки за този компютър"

Избор на език и архитектура за създаване на стартиращо USB флаш устройство

След това ще ви бъде предложено да запазите Windows 10 на подвижни носители или да създадете ISO файл. Интересуваме се от втория вариант, тъй като UltraISO работи с този вид файлове.

Създаване на ISO файл за създаване на стартиращо USB флаш устройство Windows 10

След това задайте пътя за ISO файл и кликнете върху "Запазване".

Запазване на iso файла на прозореца

След това ще започне изтеглянето на Windows 10 и ще го запази в ISO файл. Просто трябва да изчакате, докато всички файлове бъдат заредени.

Изтегляне на Windows 10, за да създадете стартиращо USB флаш устройство

Сега, след като Windows 10 се зареди успешно и се запази в ISO файл, трябва да отворим изтегления файл в програмата UltraISO.

Отваряне на кеширан файл в UltraISO

След това изберете елемента от менюто "Boot" и кликнете върху "Запис на изображението на твърдия диск", за да създадете стартиращо USB флаш устройство.

Запис на изображения на твърд диск

Изберете медията (1) в изскачащия прозорец и натиснете запис (2). Съгласете се с всичко, което ще се появи и след това просто изчакайте, докато записът приключи. По време на записа може да се появи грешката "Трябва да имате права на администратор". В този случай трябва да прегледате следната статия:

Урок: " Решаване на проблема с UltraISO: Трябва да имате права на администратор "

Създаване на стартиращо USB флаш устройство Windows 10

Ако искате да създадете bootable Windows 10 диск, вместо "Писане на изображение на твърд диск", трябва да изберете "Запис на изображение на компактдиск" в лентата с инструменти.

Записване, за да създадете диск на зареждане.png

В прозореца, който се показва, изберете желаното устройство (1) и кликнете върху "Write" (2). След това чакаме записът да приключи.

Разбира се, в допълнение към създаването на bootable USB флаш устройство Windows 10, можете да създадете и стартирате USB флаш устройство Windows 7, което можете да прочетете в статията на линка по-долу:

Урокът: Как да направите bootable USB флаш устройство Windows 7

Това е толкова просто действие, което можем да създадем диск за зареждане или стартиращ USB флаш устройство Windows 10. Microsoft осъзна, че не всеки ще има достъп до интернет и специално е предвидил създаването на ISO образ, така че това е доста просто.