За да работите с изображения, ще трябва да инсталирате специализиран софтуер на вашия компютър. Например, програмата UltraISO отваря много възможности за потребителите: създаване на виртуално устройство, записване на информация на диск, създаване на стартиращо флаш устройство и много други.

Ultra ISO е може би най-популярната програма за работа с изображения и дискове. Той ви позволява да изпълнявате много задачи, свързани с компактдискове, флаш памети и изображения.

Урокът: Как да запишете изображение на диск в UltraISO

Съветваме ви да погледнете: Други програми за записване на дискове

Създаване на изображение

С две кликвания можете да импортирате цялата информация, съдържаща се в диска, като изображение, за да го копирате по-късно на друг диск или да го направите директно без устройството. Изображението може да бъде във формат по ваш избор: ISO, BIN, NRG, MDF / MDS, ISZ или IMG.

Създаване на изображение в UltraISO

Изгаряне на изображение на компактдиск

Този инструмент ви позволява да записвате съществуващо CD изображение или прост набор от файлове на празен диск.

Запис на компактдискове в UltraISO

Запис на изображения на твърд диск

В тази секция на програмата записвате съществуващо изображение за разпространение на операционна система на диск или USB флаш устройство. Една от най-популярните функции на програмата, която осигурява създаването на стартиращо флаш устройство или диск.

Запис на изображения на твърд диск в UltraISO

Монтиране на виртуалното устройство

Например, имате изображение на компютъра, който искате да стартирате. Разбира се, можете да го напишете на диск, но тази процедура ще отнеме много време и днешните устройства не са достъпни за всички потребители. С функцията за монтиране на виртуалното устройство можете да пускате компютърни игри, игри, DVD филми, програми и т.н. на компютъра си.

Монтиране на виртуалното устройство в UltraISO

Конвертиране на изображения

Най-често срещаният формат на изображението е ISO, но също така е вграден в тази програма. Ако имате нужда от конвертиране на съществуващо изображение, тогава Ultra ISO ще се справи с тази задача в две части.

Конвертиране на изображения в UltraISO

Компресиране на ISO изображение

Често ISO изображението може да бъде огромно. За да намалите размера на изображението, без да повлиявате на съдържанието, програмата предоставя функция за компресиране.

ISO компресиране на изображения в UltraISO

Предимства на UltraISO:

1. Пълна работа с изображения на дискове;

2. Прост интерфейс с руски език;

3. Поддръжка на различни формати на изображения.

Недостатъци на UltraISO:

1. Програмата се заплаща, но потребителят има възможност да я тества с безплатна пробна версия.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на стартиращи USB флаш памети

Урокът: Как да създадете стартиращо USB флаш устройство Windows 7 в програмата UltraISO

UltraISO е мощен инструмент, който е много популярен сред потребителите по целия свят. Тази програма ще бъде отлично решение за работа с изображения и записване на файлове на диск или USB флаш устройство.

Изтеглете пробната версия на UltraISO

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт