Yandex Maps е много полезна услуга, която ви позволява да получите много информация за местоположението на улици, сгради, площади в градовете, да прецените задръстванията, да намерите най-добрия маршрут, да видите виртуални панорами на града и много други.

Като използвате карти Yandex, можете да изчислите действителното разстояние в метри между всички точки, маркирани на картата. Днес ще разберем как се прави това.

Как да измерим разстоянието от карти Yandex

Прочетете на нашия портал: Как да въведете координати в Yandex Maps

Да предположим, че сме в Москва и искаме да измерим разстоянието между метростанциите "Tretyakovskaya", "Novokuznetskaya" и Института по икономика, политика и право. Отиваме на главната страница на Yandex и кликваме върху "Карти".

Как да измерите разстоянието от карти на Yandex 1

Превъртайки колелото на мишката, увеличавайте мащаба на картата, увеличавайки мащаба, така че обектите, между които искате да измерите разстоянието, да са видими. Натиснете пиктограмата с владетеля.

Как да измерваме разстоянието от карти Yandex 2

Кликнете с левия бутон на мишката, за да начертаете разстоянието между обектите. Броят в метри близо до последната точка и ще бъде желаното разстояние.

За да изтриете зададена точка, кликнете двукратно върху нея. Ако искате да го преместите - задръжте LMB и преместете точката на желаното място. Ако кликнете върху кръста близо до номера - всички точки ще бъдат изтрити.

Как да измерите разстоянието на карти в Yandex 3

Прочетете още: Как да стигнете до Yandex Maps

Това е толкова лесно да се измери разстоянието в Maps Yandex! Използвайки инструмента за измерване, можете да намерите дължината на маршрутите, пътищата и дори отделните сгради.