Разработването на вашия проект зависи не само от това колко време инвестирате в него и от това, колко високо е качеството на продукта, но и от това колко внимателно можете да се обърнете към избора на името на канала. Името, което се придържа и лесно се запаметява, може да направи марка от редовен проект. Какви са критериите, които трябва да обърнете внимание, за да намерите правилното име за канала?

Как да изберете име за канал в YouTube

Като цяло има някои прости съвети, след които можете да изберете подходящ псевдоним за себе си. Техниките могат да бъдат разделени на два компонента - творчески и аналитични. След като сте събрали всичко, можете да получите добро име, което ще ви помогне да развиете канала си.

Съвет 1: Просто, но звуково име

Важно е да знаете, че колкото по-трудно и по-дълго е псевдонимът, толкова по-трудно е да се помни, което означава, че по-малко хора ще могат да го споделят с приятелите си. Представете си, че един човек дойде на видеоклипа ви и той го хареса. Но само защото псевдонимът е твърде сложен, той не може да го помни и да намери видеоклипа ви след известно време и освен това той няма да може да препоръча канала на приятелите си. Можете да обърнете внимание на факта, че много популярни видео блогъри използват точно такива запомнящи се имена.

Лесно и запомнящо се име на канал в YouTube

Съвет 2: Името, с което зрителят разбира какво съдържание го очаква

Също така е обичайно да използвате префикс в никел, който показва вида на съдържанието, което правите. Правилно е да се направи комбинирано име, част от което би било вашето име, а другото ще характеризира видеото.

Например, RazinLifeHacks. От това веднага става ясно, че Razin - всъщност, вие и LifeHacks -, че зрителите трябва да чакат на този канал за "неща", които ще помогнат за опростяване на живота. Като извикате канала по този начин, привличате и целевата аудитория. Ако част от името става "Грим", веднага става ясно, че каналът е създаден, за да й покаже как да използва козметиката правилно.

YouTube момичешки канал

Същият принцип работи и за момчетата.

Съвет 3: Изберете име, базирано на ключови заявки

Има свободни ресурси, на които можете да видите статистическите данни за заявките в дадена търсачка. Така че можете да изберете име, базирано на популярни думи. Просто не отивайте твърде далеч с комбинации от думи, все още е важно да запомните, че псевдонима трябва да е лесен за запомняне.

Статистика на заявките Яндекс

Използвайки този метод за измисляне на име, каналът ви ще бъде по-често.

Избор на думи в Yandex

Съвет 4: Използване на литературни техники за запомнящ се псевдоним

Има много трикове, които по някакъв начин ще помогнат да направите името си по-запомнящо се. Ето някои от тях, така че да има пълна картина на правилната употреба:

  1. Алитерация. Повтарянето на същите звуци допринася за по-добрия звук на вашата марка. Много от световноизвестните компании използват този метод. Вземете поне Донкин "Понички" или "Кока-Кола".
  2. Пиесата на думите. Това е шега, която се основава на същия звук от думи. Например, поддържате канал за торти, рецепти и др. Така наречете го Нароти, което ще бъде игра на думи.
  3. Оксиморон. Противоречиво име. Също така се използва от много компании. Това име е например "Единственият избор".

Можете също така да изброите много литературни техники, които ще помогнат за запазването на името, но това беше основно.

Това са всички съвети, които бих искал да направя относно избора на прякор за вашия канал. Не е необходимо те да следват един в един. Разчитайте на въображението си и използвайте съветите само като ръководство.